Zendingserfgoedkalender 2019 Zendingserfgoedkalender 2019

De Zendingserfgoedkalender 2019 is weer verkrijgbaar.
U kunt al intekenen door een email te sturen naar
Wij staan op de volgende momenten (na de dienst) in De Wijngaard

• 25 november
  • 2 december
  • 9 december
  • 16 december,
om de kalenders aan u te overhandigen voor het bedrag van 9 euro. (per stuk) De voorraad is beperkt! Bij laat bestellen loopt u het risico achter het net te vissen...

Zendingserfgoedkalender 2019

De Zendingserfgoedkalender 2019 wordt gesierd door bijzondere en authentiek traditionele schilderkunst van het Indonesische eiland Bali.

Het thema luidt: Laat de kinderen tot mij komen

De Zendingserfgoedkalender is sinds de eerste editie van 2015 een groot succes. In veel gemeenten wordt deze verspreid en ook particulieren weten de weg te vinden om er een of meerdere te bestellen, voor eigen gebruik of om cadeau te doen. Hiermee wordt de traditie van de vertrouwde Missie Zendingskalender (MZK), die in 2013 voor het laatst werd uitgegeven, voortgezet. In deze traditie staat de verbeelding van het Evangelie door Christenen in Azië, Afrika en Latijns Amerika centraal. Op de Zendingserfgoedkalender 2015 (afbeeldingen uit Egypte van dr. Farid Fadel), 2016 (Bijbelse schilderingen van de Jesus Mafa serie uit Noord Kameroen), en 2017 (kunst en kerk in Papoea, Indonesië) en 2018 (iconen en miniaturen uit de Oriëntaals-Orthodoxe kerken in Nederland) ontvingen we veel positieve reacties.

De Zendingserfgoedkalender 2019 wordt gesierd door afbeeldingen van geschilderde Bijbelverhalen in de Balinese wajang of kamasan stijl. Een schilderstijl die teruggaat op de traditionele hofschilderkunst van het Hindoeïstische Balinese rijk zoals deze zich vanaf de 13e eeuw op dit eiland heeft ontwikkeld. Een minutieuze penseelstijl waarbij de weergave geheel in de Balinese context wordt weergegeven met verwijzing naar natuur en cultuur.

De kalender geeft een introductie in de geschiedenis van Bali en gaat in op de belangrijke plek die het Hindoeïsme op Bali inneemt. Ook de geschiedenis van de zending en de betrekkelijk kleine kerk hier wordt belicht. Tot slot wordt stilgestaan bij de ontwikkeling van schilderkunst op dit paradijselijke eiland.