Roemeniereis 2018 Roemeniereis 2018
Appartement opknappen Ouderenbezoek Planken beitsen voor hek Kindertehuis Kerúb: waterleiding aanpassen Kinderspellen: Hollandse leeuw Kindertehuis Kerúb: speeltoestel maken Ouderenochtend bij de kerk

In juli 2018 gaan we voor de vijfde keer een week aan het werk in Roemenië.

De protestantse kerk van Zutphen heeft al jarenlang een partnerband met een van de kerken in Târgu Mureș. Samen met jongeren van die kerk gaan we een week lang hard aan het werk.
kaartje Roemenië, link naar Google Maps Târgu Mureș op Google Maps
De details zijn nog niet bekend, maar in grote lijnen gaan we hetzelfde doen als vorige keren:
  • Op bezoek bij ouderen die nauwelijks meer hun huis uit kunnen komen.
  • Een of meer appartementen opknappen.
  • Klussen bij een kindertehuis: speeltoestel gebouwd, riolering verlegd, grote schoonmaak.
  • Spelmiddag voor kinderen in de wijk.
  • Bij een tehuis voor geestelijk gehandicapten: planken geschuurd en geschilderd voor een nieuw hek.
Naast het harde werken is er tijd voor activiteiten met de Roemeense jongeren.
Tijdens deze reis leer je het land en zijn bevolking op een bijzondere manier kennen.

Lees onze verhalen van de vorige reis.

Acties voeren

De reis, het verblijf en onze activiteiten ter plaatse kosten veel geld. We gaan proberen om dat het komende jaar met acties bij elkaar te krijgen, ongeveer iedere maand een. In het verleden hebben we o.a. auto's gewassen, sponsor-lopen, -fietsen, -skeeleren, -zwemmen en -schaatsen, gebak en paasbroden verkocht. En wc-rollen. Welk idee heb jij voor een goede actie?

We zullen om de zes á acht weken bij elkaar komen om acties te bedenken en voor te bereiden en om meer te weten te komen over wat we in Roemenië gaan doen.

Info & Aanmeldenlogo: twee mensen aan het werk

Meedoen met dit project en volgend jaar mee naar Roemenië?

Wil je eerst meer informatie?