Kerúb 2017 Kerúb 2017
groepsfoto stationshal Zutphen
Vorig jaar tijdens de diaconale jongerenreis zijn de deelnemers geraakt door het werk in het kindertehuis Kerúb in het dorpje Abud (150 inwoners, een uur rijden van Târgu Mureș). Dit is een kleinschalig particulier initiatief om kinderen op te vangen die thuis geen eerlijke kans krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Vaak zitten deze kinderen in een vicieuze cirkel van armoede. Kerúb wil deze kinderen ondersteunen maar is nadrukkelijk geen verplicht opvang­huis voor uit huis geplaatste kinderen. De ouders blijven verantwoordelijk, maar de kinderen wordt een kans op een goede opleiding geboden. Kerúb biedt hen basisonderwijs in Abud aan in samenwerking met de basisschool.

Van 18 t/m 25 april is een groepje jongeren uit onze protestantse gemeenten aan het werk geweest in Kerúb. Hieronder volgen hun verhalen:

(later meer)