Protestantse Gemeente te Zutphen Protestantse Gemeente te Zutphen

Van harte welkom op de website van de Protestantse Gemeente te Zutphen.

Corona info:
Weer naar de kerk
Vanaf zondag 2 augustus wordt het maximumaantal kerkgangers verhoogd tot 75.
Aanmelden is niet meer nodig. Wel is een registratie van de aanwezige mensen noodzakelijk. U wordt gevraagd bij binnenkomst uw naam en contactgegevens op een lijst in te vullen. Door deze vorm van registratie verklaart u tevens dat u zich goed voelt en geen last heeft van coronasymptomen en ook de afgelopen 14 dagen geen contact heeft gehad met personen die met coronavirus besmet waren.
Het is fijn om elkaar als gemeenteleden weer terug te zien in de kerk. Ook al is er nog geen koffie na afloop, we kunnen wel samen vieren en elkaar ontmoeten!  Alles natuurlijk wel op anderhalve meter afstand van elkaar.
Voor gemeenteleden die niet in de kerk aanwezig kunnen zijn, is er nog steeds de mogelijkheid om de dienst online te volgen via YouTube of kerkomroep.nl .

Nog enkele opmerkingen:
- We gebruiken alleen de hoofdingang (onder de toren) zowel bij binnenkomst als bij vertrek.
- Volg de aanwijzingen van de coördinatoren (met rode hesjes) bij het vinden van een zitplaats.
- Volgens de richtlijnen van de PKN mag er weer gezongen worden! Neemt u dus uw Liedboek mee. De gemeentezang zal ondersteund worden door enkele zangers.
- Bij de uitgang zijn collecteschalen geplaatst.

Privacy
Het is mogelijk dat u tijdens de dienst kort gefilmd wordt. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat voor de dienst melden bij de coördinatoren of de technici. U krijgt dan een ‘veilige’ plaats.

------------------------------------------------------------------------------------------------

De Protestantse Gemeente te Zutphen leeft en werkt vanuit het Woord van God en de christelijke geloofstraditie en vormt te midden van de samenleving een pluriforme geloofsgemeenschap. Zij gaat een wederkerige relatie aan met de samenleving. Om dat te kunnen doen investeert de Protestantse Gemeente in een geloofsgemeenschap waar mensen geborgenheid en inspiratie vinden.
In een veranderende maatschappij staat de Protestantse Gemeente voor een groot aantal uitdagingen. Om hiermee aan de slag te gaan onderscheidt zij vier beleidsvelden: Inspiratie, Expressie, Gemeenschap en Samenleving.
Klik hier voor de totale tekst van het beleidsplan.

Mocht u nader met onze kerkgemeente willen kennismaken nodigen wij u uit om naar één van onze vieringen te komen of om onze website nader te bekijken. Onder Kerkdiensten vindt u de informatie welke diensten er waar en wanneer worden gehouden. Onder Contact vindt u de gegevens van het kerkelijk bureau, de predikanten en het webteam. En aan de rechterkant van deze pagina vindt u het Laatste Nieuws van onze gemeente.

U kunt hier snel doorklikken naar:
de actuele kerkdiensten
(live) luisteren naar een van onze diensten
de adresgegevens van de Sint Walburgiskerk
de adresgegevens van De Wijngaard
het pastoraat; als u wilt dat iemand contact met u opneemt