Stichting Behoud Walburgiskerk Stichting Behoud Walburgiskerk
De Stichting Behoud Walburgiskerk is opgericht in 1990. De stichting heeft zich tot voor kort bezig gehouden met het bijeenbrengen van middelen voor onderhoud en restauratie van de Walburgiskerk.
De monumentale kerk is door de Protestantse Gemeente Zutphen per 5 juli 2016 overgedragen aan de Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK).
De Stichting Behoud Walburgiskerk blijft met de ANBI status bestaan.
De activiteiten zoals het werven van donateurs, gelden bijeenbrengen, enz. zullen gebeuren door een door SOGK nieuw op te richten stichting in de sfeer van ‘vrienden van de Walburgiskerk’.
Onder de SOGK valt een plaatselijke stichting, Stichting Walburgiskerk Zutphen, die het praktische beheer voert over de kerk, waaronder de Librije en het Baderorgel.