di 28 april 2015

Locatie:
 Walburgiskerk
Tijdstip:
 20.00 (kerk open vanaf 19.30)

Aan de leden van de Protestantse Gemeente Zutphen en de vrijwilligers rondom de Walburgiskerk.

Geachte heer, mevrouw,

Zoals u weet, voert de Protestantse Gemeente Zutphen (PGZ) al enige tijd besprekingen met de Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK). Die besprekingen zijn gericht op de overname van de eigendom van de Walburgiskerk door de SOGK. Het is duidelijk dat het hierbij om een zeer ingrijpende zaak gaat. De besprekingen kosten dan ook veel tijd en aandacht. Ze zijn ook nog niet afgerond! De gesprekspartners vanuit de PGZ houden de kerkenraad regelmatig op de hoogte van de stand van zaken.

Wij beseffen dat bij veel mensen de SOGK nog een vrij onbekende partij is. Daarom hebben wij de SOGK de mogelijkheid aangeboden van een informatieavond. Op die avond stellen wij de SOGK in de gelegenheid om zich te presenteren en de aanwezigen te informeren wat haar doelstellingen en werkwijze zijn. En daarnaast om aan te geven hoe zij denkt, gedurende de komende periodes, de Walburgiskerk te gaan beheren en in stand te houden.

In overleg met de SOGK willen wij u daarom uitnodigen voor een SOGK INFORMATIEAVOND op dinsdag 28 april in de Walburgiskerk. Deze avond begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is de kerk open en staat de koffie en thee voor u klaar.

Na een welkomstwoord door dhr. van Oosten kunt u kennismaken met de SOGK. In het tweede deel van de avond zal er ruimschoots gelegenheid zijn voor het stellen van vragen.

Wij hopen u op 28 april te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet,

Adriaan van Oosten,