FILMCAFE FILMCAFE
Filmcafe in DE WIJNGAARD op  12 december
Voor donderdag 12 december staat de beroemde film Joyeux Noel op het programma. Deze film wordt omschreven als een ‘romantisch drama’ en is een bewerking van een waar gebeurd verhaal. De film uit 2005 vertelt hoe in de eerste wereldoorlog, die bekend staat om zijn gruwelijke gevechten, op Kerstavond soldaten van verschillende nationaliteiten samen Kerst vierden.
Kerstavond 1914, nu 105 jaar geleden.
Op die avond vonden Duitse, Franse en Schotse soldaten elkaar. Niet in haat maar in verbondenheid.. Deze film zet je als kijker aan het denken. Vooral over ‘wat’ strijd kan overwinnen en hoe het mogelijk is, dat zelfs midden in oorlogsgeweld,  er ruimte kan zijn voor bijzondere momenten. Deze film is heel goed ontvangen door een groot publiek en voor een Oscar genomineerd.
Meer weten over het FILMCAFE?
Het filmcafe is er in het seizoen 2019/20 4 x. Op 12 december is het de tweede avond. De film Joyeux Noel is er bij uitstek een om buren, vrienden of kinderen mee naartoe te vragen. Een film die je beroert en  een andere kant van het leven (en mensen) laat zien.
Data en inloop
Om 19.30 uur staat de koffie klaar, waarna om 20.00 uur de film begint. Na afloop staat er een drankje klaar.
Omdat er rechten over de films betaald moeten worden, vragen we € 5,- entree. Dat is  inclusief koffie en een (eerste) drankje.
Van harte welkom in het filmcafé op donderdagavond
  • 12 december            Joyeux Noel
  • 13 februari               The Constant Gardener
  • 16 april                    The Broken Circle Breakdown