Missie en doelstellingen Missie en doelstellingen

De ZWO werkgroep werkt onder verantwoordelijkheid van de diaconie en heeft als taak de gemeente te informeren en te betrekken in projecten buiten Nederland. De projecten hebben betrekking op het gebied van zending, werelddiaconaat en ontwikkelings-samenwerking. Daarnaast begeleiden ze hulp aan projecten voor Kerk in Actie.

De ZWO werkgroep wil een specifieke bijdrage leveren aan ‘het gemeenschap zijn’ van de Protestantse Gemeente Zutphen. Het specifieke is dat de ZWO zich toelegt op het buitenlandse deel van gemeenschap zijn.

Maar als ZWO-ers blijven we niet voor niets in Nederland, en in Zutphen in het bijzonder. We willen in de eerste plaats werken binnen de gemeenschap waar we rechtstreeks mee verbonden zijn, vanuit het besef dat de Protestantse Gemeente Zutphen alleen maar een helende en verzoenende gemeenschap voor de wereldsamenleving kan zijn als we als kerkgemeenschap ook aan ons zelf werken.

Vanuit deze missionaire visie heeft de ZWO een paar doelstellingen:

Bewustwording:
Gemeenteleden zijn door het ZWO-werk meer op de hoogte van de behoeften aan getuigenis en dienstverlening (zending en diaconaat) in andere landen, en hebben een meer open houding voor getuigenis vanuit andere kerken en religies.

Betrokkenheid:
Gemeenteleden voelen zich nauwer verbonden met mensen uit andere landen, leren zo geloofservaringen uit te wisselen en elkaar wederzijds te ondersteunen.

Gaven delen:
Gemeenteleden zijn zich bewust van hun plicht om hun gaven en zegeningen te delen en te vermenigvuldigen onder mensen uit andere landen en specifiek met hen die veel moeten ontberen.