Project Mini Moestuin

Je kunt het aan alles voelen: het is weer lente. De krokussen laten hun witte kopjes zien, aan de bomen zie je weer jong groen. De lente is ook de tijd dat de boer zaait, en dat we in de kerk een ‘biddag voor gewas en arbeid’ houden. Maar wist u dat veel kinderen niet meer weten hoe worteltjes groeien? Best zonde. En misschien heeft u zich in de winkel wel eens geërgerd aan boontjes uit Kenia, of aan al die plastic verpakkingen om uw groente. Dat is toch eigenlijk niet nodig. Kunnen we het niet dichter bij huis houden? Maar hoe doe je dat?

De groene kerk start dit jaar met een bijzonder project: Mini-Moestuin. Wist u dat het heel goed mogelijk is heerlijke groenten te kweken in uw eigen achtertuin? Dat heeft veel voordelen. Het is goedkoop, uw weet wat u eet, en u ziet hoe het groeit. Biologisch, en bovendien is het altijd groente van het seizoen. Dat spaart een hoop voedselkilometers, en dat is weer goed voor het milieu. Maar niet iedereen heeft groene vingers.

Daarom is er hulp. Kerkleden met een moestuin komen speciaal bij u langs om uw moestuinplan te bespreken. Wat wilt u zaaien? Waar houdt u van? Zij helpen u met de eerste rijtjes zaaien en geven tips hoe het niet kan mislukken. Dit is gratis, het zaad krijgt u cadeau. U kunt de moestuin maken op een lapje grond van 1 à 2 m2 in uw achtertuin, maar ook een pottentuin behoort tot de mogelijkheden.
Als u vragen heeft over wat u moet doen, is er de whatsapp-groep Mini-Moestuin, waarin u uw vragen kunt stellen. En later in het jaar krijgt u speciaal geselecteerd zaad, dat voor die zaaiperiode geschikt is. Tegen die tijd kunt u dat zelf zaaien. Regelmatig zal er ook na de dienst een krat in de kerk staan, met plantjes die kerkleden voor u hebben voorgezaaid. Zo heeft u gegarandeerd een succesvol eerste moestuinjaar! U zult versteld staan hoe fijn het is uw eigen kropje sla te oogsten, of te zien hoe er maar geen eind lijkt te komen aan de opbrengst van die peultjes. Zo maken we samen de wereld een stukje eerlijker.

Binnenkort starten de eerste 12 tuintjes. Meer informatie kunt verkrijgen via