Adventsproject 2018 Adventsproject 2018

Engelen - Goed nieuws van hemel tot aarde

Engelen zijn van begin af aan boodschappers geweest van God naar de mens of andersom. Steeds weer bewegen zij zich tussen hemel en aarde om Gods nieuws aan de mensen te brengen. Soms zijn ze nadrukkelijk aanwezig, maar soms merk je ze niet eens. En soms kun je ze ineens in het midden gehad hebben. De engelen leren ons de komende tijd van hoe wij open kunnen staan voor het goddelijke in ons midden, zoals het tot ons is gekomen in de komst van Jezus Christus.

Het project is nadrukkelijk niet alleen voor de kinderen, maar voor de hele gemeenschap. Gemeenteleden worden aangespoord om een engel te zijn voor iemand uit hun omgeving. Dat mag anoniem, maar ook bij name genoemd. Het kan een willekeurig iemand zijn, maar ook een (van te voren geïnventariseerd) iemand uit de gemeente.

Eerste Advent | zondag 2 december | Ongemerkt een engel in je midden
Genesis 18:1-8, 16-19
Hebreeën 13:1-2

Tweede Advent | zondag 9 december | God zorgt voor mensen
1 Koningen 19:1-9
Efeziërs 4:30-5: 2

Derde Advent | zondag 16 december | God is met ons
Genesis 28:10-22
Filippenzen 4:4-7

Vierde Advent | zondag 23 december | Het blijde nieuws
Lucas 1:26-38

Eerste Kerstdag| dinsdag 25 december | Voor alle mensen
Lucas 2

Eerste Advent
"Houd de gastvrijheid in ere. Want zo hebben sommigen zonder het te weten engelen ontvangen."

Derde Advent