Kindernevendienst (4-12 jr) Kindernevendienst (4-12 jr)

Tijdens iedere zondagmorgendienst voor alle kinderen van de basisschool. Wij vieren de kindernevendienst met alle leeftijden in één ruimte. Indien nodig zetten wij een hulpleiding in die de leiding van de kindernevendienst ondersteunt bij het programma dat wij aanbieden.

In de kindernevendienst luisteren we naar een bijbelverhaal en we werken dit uit aan de hand van een spelletje, knippen en plakken, kringgesprek, zingen, rollenspel, etc.
In de periode rond Kerst en Pasen hebben de kindernevendiensten een doorlopend project.

De kindernevendienst heeft als doel met de kinderen op hun eigen niveau Bijbelverhalen te lezen en te verhelderen d.m.v. gesprekken en verwerkingsopdrachten die aansluiten bij het niveau en de belevingswereld van kinderen. Dit in een veilige, plezierige en respectvolle omgeving.

Bijbel Basics Bijbel Basics
Sinds begin 2018 gebruiken wij Bijbel Basics als methode voor onze kindernevendiensten. Met Bijbel Basics beloven we dat kinderen tussen 4 en 12 jaar de 200 meest essentiële bijbelverhalen twee keer gehoord en verwerkt hebben.
Daarmee wordt een brede basis gelegd voor de bijbelopvoeding van kinderen en ook recht gedaan aan de rijkdom van de Bijbel.

De verhalen die wij behandelen kunnen afwijken van de lezingen in de kerk.

Kijk voor de verhalen van de komende zondagen op debijbel.nl/bijbelbasics.

Projecten Projecten

Veertigdagenproject 2019: Jij die mij aankijkt