Kindernevendienst (4-12 jr) Kindernevendienst (4-12 jr)

Tijdens iedere zondagmorgendienst voor alle kinderen van de basisschool in twee groepen (kinderen uit groep 1 t/m 4 en uit groep 5 t/m 8). In sommige gevallen voegen we beide groepen samen.

In de kindernevendienst luisteren we naar een bijbelverhaal en we werken dit uit aan de hand van een spelletje, knippen en plakken, kringgesprek, zingen, rollenspel, etc.
In de periode rond Kerst en Pasen hebben de kindernevendiensten een doorlopend project.

De kindernevendienst heeft als doel met de kinderen op hun eigen niveau Bijbelverhalen te lezen en te verhelderen d.m.v. gesprekken en verwerkingsopdrachten die aansluiten bij het niveau en de belevingswereld van kinderen. Dit in een veilige, plezierige en respectvolle omgeving.

Contact

PS: ook in de zomervakantie (t/m 26 augustus) is er kindernevendienst voor beide groepen.

Bijbel Basics Bijbel Basics

Vanaf begin 2018 gebruiken wij Bijbel Basics als methode voor onze kindernevendiensten. Met Bijbel Basics beloven we dat kinderen tussen 4 en 12 jaar de 200 meest essentiële bijbelverhalen twee keer gehoord en verwerkt hebben.
Daarmee wordt een brede basis gelegd voor de bijbelopvoeding van kinderen en ook recht gedaan aan de rijkdom van de Bijbel.

De verhalen die wij behandelen kunnen afwijken van de lezingen in de kerk.

Verhalen:

Zondag 2 september | Meisje, sta op | Marcus 5:21-24 en 35-43
Zondag 9 september | Vijf broden en twee vissen | Marcus 6:30-44
Zondag 16 september | Jozef droomt | Genesis 37:1-11
Zondag 23 september | Startdienst
Zondag 30 september | Jozef in Egypte | Genesis 41:33-57

Projecten Projecten

Groene weken 2017: Psalm 8
Adventsproject 2017: God in ons midden
Veertigdagenproject 2018: Het geheim van Pasen

Vrijwilligers gezocht! Vrijwilligers gezocht!

De leiding van de Kindernevendienst heeft dringend nieuwe leiding nodig. Weet u iemand (opa's en oma's zijn ook van harte welkom!) of wilt u zelf graag meedoen of ons een keer assisteren tijdens de kindernevendienst?
Mail ons of schiet een van ons aan na de dienst!
@: