PKN
Protestantse Gemeente Zutphen
 
Kindernevendienst (4-12 jr) Kindernevendienst (4-12 jr)

Tijdens iedere zondagmorgendienst voor alle kinderen van de basisschool. Wij vieren de kindernevendienst met alle leeftijden in één ruimte. Indien nodig zetten wij een hulpleiding in die de leiding van de kindernevendienst ondersteunt bij het programma dat wij aanbieden.

In de kindernevendienst luisteren we naar een bijbelverhaal en we werken dit uit aan de hand van een spelletje, knippen en plakken, kringgesprek, zingen, rollenspel, etc.
In de periode rond Kerst en Pasen hebben de kindernevendiensten een doorlopend project.

De kindernevendienst heeft als doel met de kinderen op hun eigen niveau Bijbelverhalen te lezen en te verhelderen d.m.v. gesprekken en verwerkingsopdrachten die aansluiten bij het niveau en de belevingswereld van kinderen. Dit in een veilige, plezierige en respectvolle omgeving.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten of heeft u vragen?
Mail dan naar kindernevendienst@pknzutphen.nl.


We willen u mededelen dat we de 1e zondag van september de kindernevendienst weer willen opstarten. In de vakantie liggen er opdrachten klaar in de kerk die kinderen tijdens de dienst kunnen doen.

Het is nog erg onduidelijke hoe en in welke frequentie we de kindernevendienst aan kunnen bieden. We zijn momenteel nog met 2 personen als leiding voor de kindernevendienst.

 
Bijbel Basics Bijbel Basics
Sinds begin 2018 gebruiken wij Bijbel Basics als methode voor onze kindernevendiensten. Met Bijbel Basics beloven we dat kinderen tussen 4 en 12 jaar de 200 meest essentiële bijbelverhalen twee keer gehoord en verwerkt hebben.
Daarmee wordt een brede basis gelegd voor de bijbelopvoeding van kinderen en ook recht gedaan aan de rijkdom van de Bijbel.

De verhalen die wij behandelen kunnen afwijken van de lezingen in de kerk.

Klik op lees meer voor de verhalen van de komende zondagen.

lees meer »
 
Leiding gezocht! Leiding gezocht!
Op dit moment zijn er nog maar 2 mensen over om kindernevendienst te geven. Dat is echt te weinig om nog wekelijks kindernevendienst aan te bieden. Daarom zijn we met spoed op zoek naar een aantal mensen die het team komen versterken! Als er nog vier of vijf mensen zouden aansluiting zou u om de acht weken 'aan de beurt zijn'. Daarnaast is het heel erg leuk om met de kinderen te spreken over geloof en Bijbel.

Doet u mee om dit belangrijke werk door te laten gaan?
Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op kindernevendienst@pknzutphen.nl.
 
 
LAATSTE NIEUWS:
 
Kijk en luister naar kerkdiensten via YouTube
meer
 
Jaarthema 2019-2020 Een goed verhaal
Lees hier meer
 
FILMCAFE
meer
 
Oproep voedselbank
Wie helpt ons en onze  honderden klanten uit de nood ? meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.