Kindernevendienst (4-12 jr) Kindernevendienst (4-12 jr)

Tijdens iedere zondagmorgendienst voor alle kinderen van de basisschool. Wij vieren de kindernevendienst met alle leeftijden in één ruimte. Indien nodig zetten wij een hulpleiding in die de leiding van de kindernevendienst ondersteund bij het programma dat wij aanbieden.

In de kindernevendienst luisteren we naar een bijbelverhaal en we werken dit uit aan de hand van een spelletje, knippen en plakken, kringgesprek, zingen, rollenspel, etc.
In de periode rond Kerst en Pasen hebben de kindernevendiensten een doorlopend project.

De kindernevendienst heeft als doel met de kinderen op hun eigen niveau Bijbelverhalen te lezen en te verhelderen d.m.v. gesprekken en verwerkingsopdrachten die aansluiten bij het niveau en de belevingswereld van kinderen. Dit in een veilige, plezierige en respectvolle omgeving.

Veertigdagenproject 2019 Veertigdagenproject 2019

Jij die mij aankijkt
Het project is gemeentebreed qua insteek. Het houdt de 'traditionele' lezingen van de zondagen aan, en de makers hebben bij iedere lezing een portret gezocht. In de kerk zullen de kinderen met de predikant naar zo'n portret kijken.

De bedoeling is dat de kinderen tijdens de kindernevendienst ook naar het portret kijken. Zij hebben dan een eigen versie van het portret, waar ze naar kijken en waarmee ze zich ook in de tekst kunnen inleven.

Thema's per zondag:
Zondag 1: Jij die mij aanroept