PKN
Protestantse Gemeente Zutphen
 
Kerúb 2017 Kerúb 2017
Afgelopen april zijn wij met zijn zessen naar Roemenië afgereisd om Sandra te helpen in het kindertehuis. We hebben tijdens deze reis veel verschillende dingen gedaan en we willen dit delen door middel van een fotoverslag. Veel plezier met kijken/lezen!!

groepsfoto op treinstation Zutphen

Hier begon de reis, het treinstation van Zutphen. We werden uitgezwaaid door familie en vrienden. Ook kregen we hier onze truien, die natuurlijk meteen geshowd moesten worden. We hebben allemaal onze naam op onze trui, wat erg handig was, want zo konden de kinderen onze naam onthouden. Achterop stond Kerúb 2017, de naam van het kindertehuis.

kinderen met wapperende capes

Op woensdag begonnen Eva en Emma met het uitruimen van een lokaal. Hier werden allemaal doeken gevonden en die waren natuurlijk uitstekend geschikt als cape. Ze waren net superman met zo’n mooie wapperende cape!

uitgraven plateau

Een van de werkzaamheden van de week was het aanleggen van een plateau. Hiervoor moesten we het eerst uitgraven, waarna we het gat konden vullen met grind, zand en uiteindelijk de stenen. Het werk was even wat lastiger door de modder en sneeuw, maar uiteindelijk hebben we het zaterdag afgekregen!

Eva met berg kleren

Naast het aanleggen van een plateau, is er nog een grote taak geweest die we hebben uitgevoerd. Dit was het uitzoeken van een enorme kledingberg. De berg die je hier ziet is maar net iets meer dan de helft. Eva, Emma en Hanna hebben hier alle kleding, jassen en schoenen uitgezocht op kwaliteit en maat. De te grote, te kleine en te oude, versleten kleren werden in dozen en zakken gedaan en kunnen als het goed is nog verkocht worden per kg. Op zaterdag waren de laatste kleren uitgezocht en weer teruggeplaatst in de kast.

sneeuw

Donderdag ging het overdag opeens sneeuwen. We hebben hierom onze werkzaamheden ’s middags gestaakt en zijn vrijdag weer verder gegaan. Toen we vrijdagochtend wakker werden was opeens alles wit. Dat zag er echt mooi uit. Gaandeweg de dag smolt de sneeuw en de sneeuw maakte plaats voor modder. Hierdoor was de bouw van het plateau wat lastiger, maar het is alsnog gelukt!

kinderen op de rug

Vrijdagmiddag was het begin van het paardje rijden met de kinderen op onze rug. Hier zien we links Emma met de druktemaker Barbi op haar rug, in het midden achter staat Eva met Ibolya op het haar rug en rechts staat Támas om aandacht de vragen van Yorick, terwijl hij al iemand op zijn rug heeft.

Maxime in kruiwagen

Ondertussen is het uitgraven gebeurd en kunnen de stenen gehaald en gelegd worden. Op zaterdag moesten de stenen gesleept worden en hiervoor gebruikten we twee kruiwagens. Op de terugweg waren de kruiwagens natuurlijk leeg en gingen de kinderen erin. We zijn zelf ook nog een beetje kind en hier zie je Maxime in de kruiwagen.

met speelgoed

Hier staan we op de foto met de cadeautjes die we hadden gehaald voor de kinderen in het kindertehuis. Iedereen had een pakketje met oa douchespullen, snoepgoed en speelgoed. Ook hadden voor algemeen gebruik nog wat speelgoed meegenomen. We hebben ze na het eten tussen de middag verrast met deze pakketjes en ze waren er echt heel blij mee! Het speelgoed moest natuurlijk meteen uitgetest worden, dus wij hebben in de middag vooral met de kinderen gespeeld.

groepsfoto bij Sandra

Zondag is een rustdag en hierom gingen we deze dag niet naar het kindertehuis. ’s Ochtends gingen naar de kerkdienst in Tirgu Mures, waar we nog wat bekenden van afgelopen zomer tegenkwamen. ’s Middags en ’s avonds zijn we uitgenodigd om bij Sandra thuis gulyas te eten. Dit was echt heel erg lekker. Op deze foto staan we met een volle buik met iedereen van de reis, ook inclusief Peter en de kinderen van Sandra.

Hanna en Eva op fietsen

Zaterdag en maandag waren de kinderen druk aan het fietsen. Wij konden natuurlijk niet achterblijven en hier zien we Hanna en Eva op de fiets. Het fietsen op zulke kleine fietsjes bleek nog best lastig. Gelukkig werd Eva even geholpen door Deszö.

groepsfoto maandagavond

De laatste avond werden wij uitgenodigd om te komen eten bij een medewerkster van Sandra die verderop in Abud woonde. Daar kregen wij een heerlijke maaltijd voorgeschoteld. Het was lekker knus hier en heel gezellig!

groepsfoto met alle kinderen

Vlak voordat we weggingen werd deze foto gemaakt. Hier staan we met alle kinderen van het kindertehuis en de kinderen van Sandra op de foto. Vlak hiervoor hadden ze een liedje voor ons gezongen en hadden ze allemaal een boekje versierd, voor ieder van ons één. Dit was echt heel lief en onze band was hierdoor alleen nog maar meer versterkt. De blijdschap is wel van onze gezichten af te lezen!
Al met al was het een erg mooie reis! We hebben echt genoten én goed werk geleverd! Als het aan ons ligt, komen we hier nog wel een keer terug J.
terug
 
 
LAATSTE NIEUWS:
 
OPROEP: samen thuis te vieren
meer
 
Schikkingen 40 dagen tijd
meer
 
Volg kerkdiensten via YouTube
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.