Kerkradio (onder: diaconie) Kerkradio (onder: diaconie)

Iedereen is welkom in de kerkdiensten van onze gemeente. Voor degenen die niet in staat zijn om naar de kerk te gaan, zenden we alle diensten uit via "kerkradio". U kunt hiernaar lui­steren via internet, via de kerkomroep-app op uw smartphone of tablet of via een kerkradio-ontvanger, die u in bruikleen kunt krijgen.

Voor iedereen

Kerkradio is niet alleen bedoeld voor mensen op hoge leeftijd die vanwege ziekte of lichamelijke problemen niet meer naar de kerk kunnen gaan. Ook ouders die thuisblijven bij een ziek kind, mensen met een lekke band op zondagochtend, bij herstel/revalidatie na een medische ingreep, of als het zaterdagavond gewoon erg laat geworden is... van harte uitgenodigd om naar onze diensten te luisteren. We zijn blij met uw betrokkenheid bij onze gemeente, fijn dat u op deze manier met ons wilt meedoen!

Rechtstreeks en achteraf luisteren naar alle diensten

kerkradio-ontvanger

Via de kerkradio-ontvanger, internet en de app kunt u recht­streeks luisteren naar alle kerkdiensten in De Wijngaard en in de Walbur­gis­kerk. Ook gemeente­vergaderingen worden uitgezonden.
Het is mogelijk om diensten achteraf terug te luisteren.

Onze kerkdiensten zijn openbaar en iedereen is welkom. Daarom vinden we het ook vanzelfsprekend dat al onze diensten uitgezonden worden via kerkradio. Indien er zwaarwegende argumenten zijn kan hiervan worden afgeweken, bijvoorbeeld bij een trouw- of rouwdienst. De koster heeft hierover bij bijzondere diensten vooraf contact met betrokkenen. Hierbij moet men wel bedenken dat de kerkradio-opname de basis is om op verzoek een CD van de rouw- of trouwdienst te maken. Dit kan niet als we afspreken om de kerkradio-apparatuur niet te gebruiken.

Als de kerkzaal gehuurd wordt voor de samenkomst van een andere gemeente of groepering, wordt die in principe niet uitgezonden. Hiervan kan worden afgeweken als service voor die andere gemeente, die zo belangstellenden via internet kan laten mee­luisteren, of als luisteraars binnen onze gemeente er mogelijk belangstelling voor hebben, bijvoorbeeld een kerstzangavond.
Concerten in de kerk mogen niet worden uitgezonden in verband met auteursrechten/​naburige rechten.

Liturgieën

Om luisteraars zo goed mogelijk in staat te stellen de kerkdienst thuis mee te vieren, staan de liturgie van de komende dienst en de kerkbrief op de website. Luisteraars met een kerkradio-ontvanger ontvangen deze in de loop van de vrijdag thuis in de brievenbus.

Landelijk systeem

Kerkradio in onze gemeente is onderdeel van het landelijke platform kerkomroep.nl van Stichting Intermediair Kerkomroep Nederland. Wekelijks luisteren dertigduizend mensen zo naar kerkdiensten.

Werkgroep

De leden van de Werkgroep Kerkradio informeren u graag over de mogelijkheden om thuis naar onze kerkdiensten te luisteren. Als u een kerkradio-ontvanger in bruikleen wilt krijgen, komt een van de werkgroepleden deze bij u thuis plaatsen en de werking ervan uitleggen. Hebt u vragen of problemen, neem dan contact op:

foto werkgroep

Dhr. W. Beldman
Dhr. H. Nieuwenhuis tel. 510925
Dhr. D. Ponger tel. 515796
Dhr. G. Wijers tel. 523021

Ook te bereiken via e-mailadres