Kerkomroep App Kerkomroep App

logo kerkomroep appDe kerkomroep-app is beschikbaar voor Apple en Android. Deze is op uw telefoon of tablet gratis te installeren via Google Play of Apple Store.

Titel: Kerkomroep
Leverancier: CS Net

Op een Windows-smartphone kunt u naar kerkdiensten luisteren via de kerkomroep.nl

Er is een probleem bekend met de werking van de app onder Android 4.4.2 op een Samsung Galaxy tab3 versie 10.1 (update oktober 2014). Dit is een bug in Android en kan niet door de app-leverancier worden opgelost.

Kerkomroep App De menukeuze Account is in onze gemeente niet van toepassing.
Met de kerkomroep-app kunt u naar alle circa 1300 kerken luisteren die net als onze gemeente zijn aangesloten bij het landelijke kerkomroep-platform. U kunt via de app dus ook naar (bijzondere) diensten in andere kerken luisteren.

Naast kerkdiensten zijn ook enkele Christelijke radio­stations te beluisteren.

Zoek een kerk

Het is mogelijk om op meerdere manieren een kerk te zoeken: bijvoorbeeld op provincie, plaats, denominatie, of kerken die op dit moment uitzenden (online zijn).

De zenders in onze kerk­en vindt u het gemakkelijkst door te zoeken op plaats Zutphen of op kerknaam.
Het zijn:
Prot. Gem. Zutphen De Wijngaard
Prot. Gem. Zutphen Walburgiskerk

Het is handig om eenmalig de zenders van onze kerken toe te voegen aan Mijn kerken. Die knop verschijnt als u een van de zoekresultaten selecteert:
Voeg toe aan 'Mijn kerken'

Rechtstreeks luisteren

Als een kerk op dit moment uitzendt, dan verschijnt in Zoek een kerk of Mijn kerken bij die kerk een knop Geluid (zie onder, links).
Als u de kerk selecteert, zal onder de foto en informatie een blokje Live uitzending met een knop Geluid zichtbaar zijn (zie onder, rechts).
rechtstreeks luisteren: knop Geluid

afspelenWanneer u Geluid selecteert, verschijnt de blauwe "player" en hoort u de uitzending.

Bij rechtstreekse uitzendingen kunt u alleen de optie gebruiken om de uitzending te pauzeren (linksboven).

Het volume regelt u op uw smartphone of tablet.
(Als u vroeg inschakelt voor het begin van de dienst, nog voor het orgelspel, kan het zijn dat het nog stil is in de kerk en dat u dus nog niets hoort.)

Als u de app verlaat, stopt de uitzending. Wanneer u wilt dat deze op de achtergrond blijft doorspelen zodat u intussen wat anders kunt doen, dan kunt u dat aangeven bij de instellingen van de app. Hoe u bij instellingen komt, verschilt per smartphone of tablet.
Zet een vinkje bij Audio afspelen op de achtergrond.

gearchiveerde dienstenAchteraf luisteren

De uitgezonden diensten en gemeenteavonden worden opgeslagen. U kunt recente opnames achteraf terug­luisteren. Ze worden weergegeven onder de foto en informatie en indien van toepassing onder een live uitzending. De diensten zijn herkenbaar aan datum en tijd van uitzending.

Bij gearchiveerde diensten is het mogelijk om in de blauwe "player" via de tijdsbalk onderaan naar een specifiek gedeelte van de dienst te gaan. Sleep de stip die de huidige positie aangeeft naar het gewenste moment in de dienst.
Om dit te vergemakkelijken kan de "player" scherm­vullend gemaakt worden (knop rechtsboven).