KERKBRIEF NUMMER 49 - 23 DECEMBER 2018 KERKBRIEF NUMMER 49 - 23 DECEMBER 2018

Walburgiskerk
Voorganger: ds. R. Heins.
Organist: Klaas Stok.
Kosters: Coby en Gert Aartsen.

De eerste collecte is bestemd voor de diaconie.
De tweede collecte is voor het werk van de kerk.

Er is kindernevendienst voor beide groepen.

Mededelingen

Koffiedrinken De koffie staat klaar na de dienst. De grote tafel is voorzien van kopjes en koffie, om file te voorkomen voor het buffet.

Na de dienst op Kerstmorgen
Na afloop van de dienst op Kerstmorgen is er zoals gebruikelijk koffie en thee en
verder warme chocolademelk en glühwein. Dit alles wordt uitgeserveerd voor de laatste keer door Hetty en Maarten met iets lekkers erbij. Hetty en Maarten Bronder-Oskamp.

Kerkdiensten rond het Kerstfeest
24 december, kerstavond:
19.00 uur kinderkerstfeest, voorganger ds. Ronald Heins.
23.00 uur kerstnachtdienst, voorganger ds. Irma Pijpers.
25 december eerste kerstdag:
10.00 uur kerstmorgen, voorganger ds. Ronald Heins.

Liturgische schikking Vierde advent, de krans is nu helemaal bedekt.
Het groen werd van lieverlee lichter en is nu bijna wit.
Bijna, want pas met kerst is de kleur stralend wit. Vandaag krijgt Maria van de engel de boodschap dat zij zwanger worden zal.
De blauwe vaas verwijst naar Maria, de witte bloemen naar haar maagdelijkheid.
Het dekentje is een voorbode van het Kind dat geboren worden zal.

KINDER KERSTVIERING IN DE ZUTPHENSE WALBURGISKERK
Op 24 december vieren we om het grote kerstcadeau van de geboorte van Jezus in een dienst met mooie verhalen en bekende liederen. Een verhalenverteller zal het verhaal van de kerstengel komen vertellen. Samen beleven we dat het weer licht wordt in donkere dagen. Iedereen is welkom in de Walburgiskerk. Het begint om 19.00 uur en we eindigen met warme chocolademelk en sterretjes op het plein.

Zelfgebakken taart
Lydia Schreur biedt aan om taarten te bakken en te verkopen voor de stoelenpot.
Een appeltaart voor €10,00 of kersen/ noten taart voor €15,00. Uit ervaring weten we dat ze heerlijk zijn! U kunt haar bellen 0575 512382 en afspreken welke taart, wanneer en hoe ze zijn af te halen. Deze actie loopt tot 22/1.
Van harte aanbevolen door de stoelenpot commissie.

Stoelenpot
Het wordt billen knijpend spannend of nog voor 31 december van dit jaar in de Stoelenpot het beoogde bedrag van € 20.000 zit. Momenteel zit er ruim € 17.000 in. Een enorme sprong vergeleken met vorige week: 20 stoelen erbij! Totaal nu 170 stoelen. Helpt u ons met de laatste € 3.000? Laatste loodjes zwaar? Met uw hulp niet!
Wellicht komt u door uw gift aan de stoelenpot over de aftrekdrempel voor giften voor de inkomstenbelasting. Een echte win-winsituatie. Wellicht wilt u gewoon weer lekker zitten in de Wijngaard. De afgelopen dagen zijn er overigens verschillende 'gastenstoelen' gesponsord. Geweldig idee en het helpt de stand snel omhoog. Elke gift maakt ons blij! Als richtlijn geldt nog steeds: stoelpoot € 25, - zitting € 50, - en complete stoel € 100, -. Uw gift blijft welkom op het nieuwe bankrekeningnummer NL96RABO0373733992 t.b.v. CvK Prot. Gem. Zutphen (let op: dat is inderdaad hetzelfde als dat voor de Solidariteitsbijdrage). Helpt u ons ook nog van de laatste (setjes) kaarten van de hand van Derk Braunius en Lies van der Brug af?

Festival of Lessons and Carols
Op tweede Kerstdag, woensdag 26 december 2018, om 15:30 uur vindt het traditionele " Festival of Lessons and Carols" plaats in de Walburgiskerk.
Het samengaan van teksten uit het oude- en nieuwe testament omlijst met koormuziek, samenzang én orgelspel is een prachtige afsluiting van deze tweede Kerstdag waar altijd veel belangstelling voor bestaat.
 Al vele jaren zingt het Vocaal Ensemble Zutphen o.l.v. Iassen Raykov de Carols en bespeelt Klaas Stok het Baderorgel. Er is ook veel ruimte voor samenzang. De lezingen worden verzorgd door Gerard van der Brug en Sara Westerweel. Dit jaar voor het eerst in de verbouwde en verwarmde Walburgiskerk. Vorige jaren was er na afloop Glühwein en warme chocolademelk om de kou te verdrijven: die traditie blijft, maar nu voor de gezelligheid! De toegang is vrij. Er is een collecte bij de uitgang. Op www.baderorgel.nl vindt u alle informatie over dit concert.