KERKBRIEF NUMMER 33- 13 SEPTEMBER 2020 KERKBRIEF NUMMER 33- 13 SEPTEMBER 2020

Lector: Menno Slagter
Koster: Gert Aartsen en Eugène de la Rambelje
Techniek: Berto Salfischberger en Werner Beldman

Voor de diaconie en voor de kerk

Weer naar de kerk
We kunnen weer naar de kerk en daarbij gelden de volgende punten:
  • U komt alleen als u zich goed voelt, en de laatste twee weken geen contact hebt gehad met besmette personen. U houdt zich steeds aan de anderhalve meter.
  • Bij binnenkomst schrijft u uw naam en contactgegevens op.
  • U volgt de aanwijzingen op van de coördinatoren (met rode hesjes).
  • Zingen mag. Neemt u dus een liedboek mee.
  • Als u niet gefilmd wilt worden, meldt u dat bij de coördinatoren of technici.
Wie niet naar de kerk kunnen of willen gaan, kunnen de dienst volgen via YouTube of Kerkromroep.nl.

Collecte.
Voor de diaconie collecte kunt u kunt uw bijdrage ook overmaken op bankrekeningnummer NL61RABO0376700882
Voor ondersteuning van het werk van de Kerkrentmeesters kunt u een bijdrage storten op bankrekeningnummer NL29RABO0373734034

Startzondag
Langzaam worden de plannen concreet: de Startzondag is aanstaande!
Dit jaar hebben we gekozen voor een openluchtdienst op het terrein van Erve Eme op de Kaardebol, wel zo coronaproof!
Samen kunnen we daar - met in achtneming van de maatregelen - het nieuwe jaar openen.
Op de Kaardebol zijn geen stoelen. We willen u daarom vragen om zelf een tuin- of klapstoel mee te nemen en (mocht u dat hebben en mee kunnen krijgen) een extra stoel voor iemand die geen stoel heeft of mee kan nemen.
Mocht u niet kunnen, durven of willen komen, willen we u vragen om een mooie wens op te sturen.
Dat kan per post naar Het Schieven 12, 7232GH Warnsveld of pijpers@pknzutphen.nl Door middel van uw goede wens bent u er dan toch een beetje bij!
Maar uiteraard hopen we u (en uw stoel) op 20 september in De Kaardebol te mogen ontmoeten.
Bij slecht weer zal de dienst in De Wijngaard zijn. Via de website of digitale nieuwsbrief houden we u hierover op de hoogte.

Kerkbrief
In de afgelopen maanden hebben trouwe vrijwilligers elke week de kerkbrief huis aan huis bezorgd bij gemeenteleden die deze niet via de mail kunnen ontvangen.
Nu we weer naar de kerk mogen, stoppen we na de Startzondag met de automatische bezorging van de wekelijkse (papieren) Kerkbrief, via de email blijf doorgaan.
De Kerkbrief ligt in de kerk en wordt dan niet automatisch meer bij u in de bus gedaan.
Voor de mensen die aangesloten zijn op kerkradio verandert er niets: zij ontvangen de kerkbrief bij de liturgie. Mocht u toch graag de papieren kerkbrief blijven ontvangen, neem dan contact op met Dicky Suitela (tel. 0575-517840).

Stream Team zoekt versterking
Op dit moment lukt het om met een minimale bezetting wekelijks onze diensten uit te zenden, maar bij ziekte hebben we een uitdaging. Daarom zoekt het Stream Team versterking! Kun je met een laptop overweg en heb je affiniteit met het maken van een mooie uitzending van onze kerkdiensten, neem dan contact op met Werner Beldman: wbeldman@hotmail.com.

Start gemeente-groei-groep
Voorzichtig willen we weer beginnen met de gemeente-groei-groep. Daarom niet bij iemand thuis, maar houden we de avond in de “Wijngaard” met gepaste afstand. Het onderwerp zal zijn, het laatste thema uit de serie: Een plek onder de zon, verhalen over het Koninkrijk, Openbaring 21. Iedereen is welkom, ook als je alleen de 1e avond wilt meemaken. Samen besluiten we dan wat we verder dit jaar gaan doen. Datum: 10 september om 20.00 uur in de “Wijngaard”. Handig, als je even belt of mailt, als je wilt komen i.v.m. de stoelopstelling Otto Wijers ,ottowijers@upcmail.nl, tel.0649022269 Dinie Meijer, diniebr@planet.nl, tel. 575712 Hartelijke groet en tot ziens!

Concerten in de Walburgiskerk

Open Monumentendagen en het jaarlijkse Bachconcert in de Walburgiskerk
Tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 12 en zondag 13 september zijn de Walburgiskerk en de Librije opengesteld. Voor bezoek aan de Walburgiskerk is vooraf reserveren is niet nodig, wel wordt de gebruikelijke entree geheven van €2,50 per bezoek van de kerk of €6 voor bezoek van kerk en Librije.
Op zaterdag worden bezoekers elk uur getrakteerd op orgelconcerten van een kwartier op het grote Baderorgel door de organisten Klaas Stok en Marcus Bergink. De kerk is op zaterdag geopend van 11:00 tot 17:00 uur, op zondag gaat de kerk om 13:00 uur open en zijn kerk en Librije toegankelijk totdat het Bachconcert begint.

Bert Matter startte in 1969 de traditie van een jaarlijks Bachconcert. Zijn opvolger Klaas Stok zet dit met verve voort. Dit concert is de afsluiting van de Open Monumentendagen 2020.
Reserveren voor dit concert is noodzakelijk, de entree is €12, voorafgaand aan dit concert kunt u dan de Walburgiskerk gratis bekijken.
Aanvang concert: 16:00 uur (bij grote belangstelling wordt er een tweede concert ingepland). Reserveren en informatie: www.baderorgel.nl