PKN
Protestantse Gemeente Zutphen
 
KERKBRIEF NUMMER 30- 23 AUGUSTUS 2020 KERKBRIEF NUMMER 30- 23 AUGUSTUS 2020

Bij de diensten


Walburgiskerk, Heilig avondmaal
Voorganger: ds. Ronald Heins
Organist: Klaas Stok
Lector: Adriaan van Oosten
Zang: Bram van Oort en Adriaan van Oosten
Koster: Elly Mannak en Gert Aartsen
Techniek: Werner Beldman

Collecte
Voor de diaconie en voor de kerk

Mededelingen

Weer naar de kerk 
Met ingang van deze maand mogen meerdere mensen de kerkdiensten bezoeken. Natuurlijk blijft de anderhalve meter maatregel van kracht, en aanmelden is niet meer nodig.
Wel is een registratie van de aanwezige mensen noodzakelijk. U wordt gevraagd bij binnenkomst uw naam en contactgegevens op een lijst in te vullen. Door deze vorm van registratie verklaart u tevens dat u zich goed voelt en geen last heeft van coronasymptomen en ook de afgelopen 14 dagen geen contact heeft gehad met personen die met coronavirus besmet waren.
Het is fijn om elkaar als gemeenteleden weer terug te zien in de kerk. Ook al is er nog geen koffie na afloop, we kunnen wel samen vieren en elkaar ontmoeten!  
Voor gemeenteleden die niet in de kerk aanwezig kunnen zijn, is er nog steeds de mogelijkheid om de dienst online te volgen via YouTube of kerkomroep.nl.

Nog enkele opmerkingen:
- We gebruiken alleen de hoofdingang (onder de toren) zowel bij binnenkomst als bij vertrek.
- Volg de aanwijzingen van de coördinatoren (met rode hesjes) bij het vinden van een zitplaats.
- Volgens de richtlijnen van de PKN mag er weer gezongen worden! Neemt u dus uw Liedboek mee. De   gemeentezang zal ondersteund worden door enkele zangers.
- Bij de uitgang zijn collecteschalen geplaatst.

Privacy
Het is mogelijk dat u tijdens de dienst kort gefilmd wordt. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat voor de dienst melden bij de coördinatoren of de technici. U krijgt dan een ‘veilige’ plaats.

Collecte
Voor de diaconie collecte kunt uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer NL61RABO0376700882
Voor ondersteuning van het werk van de Kerkrentmeesters kunt u een bijdrage storten op bankrekeningnummer NL29RABO0373734034

Stream Team zoekt versterking
Op dit moment lukt het om met een minimale bezetting wekelijks onze diensten uit te zenden, maar bij ziekte hebben we een uitdaging. Daarom zoekt het Stream Team versterking! Kun je met een laptop overweg en heb je affiniteit met het maken van een mooie uitzending van onze kerkdiensten, neem dan contact op met Werner Beldman: wbeldman@hotmail.com

Concerten in de Walburgiskerk 
Met inachtneming van de corona-maatregelen organiseert de Stichting Henrick Bader Orgel weer concerten. De stoelen zijn op voldoende afstand van elkaar klaargezet. 

De Marktconcerten op de zaterdag vinden niet meer plaats tussen de middag, maar zijn verschoven naar 16.00 uur. 

Vanaf 1 augustus zijn de maatregelen verruimd en kan er weer voor de Marktconcerten als vanouds aan de uitgang de collecte voor een vrije gift zijn. Ook de verplichting tot reserveren is per die datum vervallen. 

Bij het Marktconcert van zaterdag 22 augustus, 16.00 uur bespeelt Diederik Blankesteijn het Baderorgel en zingt Agnes van Laar, sopraan. 
 
Op zondag 23 augustus, 16.00 uur volgt er een concert met de titel Tussen Bach en Händel. Dit wordt verzorgd door

The Northern Consort en Vincent van Laar, Baderorgel. Een afwisselend programma met concerten voor orgel en strijkers van Händel en Bach, als mede werken van Bach voor orgelsolo 
Toegang: 20 €. Voor dit concert is reserveren wenselijk. 
 
Bij het Marktconcert van zaterdag 29 augustus, 16.00 uur bespeelt Maurits Bunt het Baderorgel en zingt de sopraan Lisa Groothedde.  
 
Op onze website baderorgel.nl vindt u verdere bijzonderheden over alle concerten. 

 
terug
 
 
LAATSTE NIEUWS:
 
Pelgrimswandeling zaterdag 3 oktober
meer
 
Geactualiseerd: Vespers in de Walburgiskerk Zutphen
meer
 
Handleiding: Kijk en luister naar kerkdiensten via YouTube
meer
 
Jaarthema 2019-2020 Een goed verhaal
Lees hier meer
 
Oproep voedselbank
Wie helpt ons en onze  honderden klanten uit de nood ? meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.