KERKBRIEF NUMMER 2 - 13 JANUARI 2019 KERKBRIEF NUMMER 2 - 13 JANUARI 2019

Walburgiskerk
Voorganger: ds. I. Pijpers.
Organist: Klaas Stok.
Kosters: Elly Mannak en Carla van Wouwe.

De eerste collecte is bestemd voor de diaconie.
De tweede collecte is voor het werk van de kerk.

Er is kindernevendienst voor beide groepen.

Koffiedrinken
De koffie staat klaar na de dienst. De grote tafel is voorzien van kopjes en koffie, om file te voorkomen voor het buffet.

Geroepen tot elkaar
Korte gedachte bij het jaarthema ‘Geroepen tot elkaar’:
Uit de nacht tot licht geroepen,
uit de kleigrond voortgebracht,
staat de mens op aarden voeten,
moet hij gaan op eigen kracht.
(Lied van Margryt Poortstra)
De Jaarthema commissie,
Maarten Bronder, Bartha Pluim, Marja Jaspers Focks, Douwe Bonnema

Week van gebed voor de eenheid der christenen
Volgende week zondag, 20 januari, begint de Week van gebed om Eenheid. Vanuit het Platform van geloofsgemeenschappen vragen we u om deel te nemen aan de verschillende activiteiten om daarmee onze verbondenheid als christenen in Zutphen-Warnsveld te uiten.
Startdienst zondag 20 januari 19-20 uur Taizéviering in Martinuskerk Warnsveld.

Interkerkelijke gebedsuren 19-20 uur
Maandag 21: GKV, t Lichtpunt, W. Dreesstraat 4
Dinsdag 22: LeefZutphen, Lighthouse, Troelstralaan 45
Woensdag 23: Cornerstone, Lighthouse, Troelstralaan 45
Donderdag 24: EGZ, Emmanuelkerk, G. Doustraat 80a
Vrijdag 25: CGK De Bron, Hobbemakade 2

Slotvesper zaterdag 26 januari 17-18 uur St. Janskerk, Tengnagelshoek 10a

Verder in deze gebedsweek
Zo 20, 16.30: Leerdienst in de Bron
Di 22-vr 25, 9.30-12.00: Koffie inloop in de EGZ
Di 22, 9.00: Psalmgebed in het Lichtpunt
Wo 23, 9.30: Eucharistieviering in de St. Janskerk
Wo 23, 10.00-11.30: Koffieochtend in De Wijngaard
Wo 23, 19.00: Bijbelkring in De Wijngaard
Do 24, 12.15: Middagpauzedienst in de Ev. Luth. kerk

20 januari: weer dienst in De Wijngaard
We hebben er lang naar moeten uitzien, maar volgende week zondag is het zover. U bent dan allen weer hartelijk welkom in De Wijngaard. De verbouwing is dan nog niet helemaal afgerond, maar de kerkzaal is wel klaar. Bovendien staan een garderobe, sanitaire voorzieningen en, niet te vergeten, de koffie na de dienst ter beschikking van de kerkgangers. Voor de feestelijke officiële opening wordt gedacht aan een nader te bepalen zondag in maart.

Zelfgebakken taart
Lydia Schroer biedt aan om taarten te bakken en te verkopen voor de stoelenpot.
Een appeltaart voor €10,00 of kersen/ noten taart voor €15,00. Uit ervaring weten we dat ze heerlijk zijn! U kunt haar bellen 0575 512382 en afspreken welke taart, wanneer en hoe ze zijn af te halen. Deze actie loopt tot 22/1.

Nashville en de regenboogvlag
In het nieuws van de afgelopen week werd ruim aandacht besteed aan de commotie rond de Nashville-verklaring. Namens onze gemeente heeft ds. Pijpers daartegen stelling genomen in een interview met Contact. Bovendien wappert bij De Wijngaard de regenboogvlag als teken dat in onze gemeente iedereen welkom is. U hebt misschien opgemerkt dat die vlag niet is uitgestoken vanuit de Walburgiskerk. Dat heeft ermee te maken dat de Stichting Walburgiskerk Zutphen daarvoor geen toestemming gaf. De kerkenraad gaat met de SWZ, en eventueel ook met de SOGK, in gesprek om naar mogelijkheden te zoeken dat in bepaalde omstandigheden dergelijke publieke uitingen van onze gemeente wél toegestaan worden.

Stampottenbuffet
De stichting Diaconale Hulp Roemenië organiseert op donderdag 7 februari weer haar jaarlijkse stamppottenbuffet in de Wijngaard. Aanvang 18.00 uur. Kosten: € 15,- p.p. excl. de drankjes.
U kunt zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar Taco Bais of te bellen 0575-548417. Wij hopen dat u weer gezellig met ons mee zult eten.

Belangstelling voor het KOSTERS-team?
Voor het kostersdiensten in zowel de Walburgis als De Wijngaard zoeken we nog meer vrijwilligers die willen meedraaien in het kosters-team. Het kostersteam draait goed alleen willen wij nog graag wat uitbreiding, nu hebben de kosters dienst eens in de vier weken dienst op een zondag. Het zou fijn zijn dat er zich nog een paar mensen zich aanmelden zodat het eens in de maand of 6 weken wordt.
Doordat u gezamenlijk een hecht team vormt, kunt u gemakkelijk onderling ruilen.
Als u meer wilt weten, belt u dan met Carla van Wouwe.
Telefoonnummer: 06-21711465 of mail:
NB. Ook als u een paar vragen hebt waarover u eerst meer wilt weten voordat u zich aanmeldt, is Carla u graag van dienst.