KERKBRIEF NUMMER 27- 2 augustus 2020 KERKBRIEF NUMMER 27- 2 augustus 2020

Koster: Ineke en Dolf Ponger
Techniek: Werner Beldman en Berto Salfischberger

Collecte
Voor de diaconie (Noaberhulp) en voor de kerk

Weer naar de kerk
Vanaf zondag 2 augustus wordt het maximumaantal kerkgangers verhoogd tot 75.
Aanmelden is niet meer nodig. Wel is een registratie van de aanwezige mensen noodzakelijk. U wordt gevraagd bij binnenkomst uw naam en contactgegevens op een lijst in te vullen. Door deze vorm van registratie verklaart u tevens dat u zich goed voelt en geen last heeft van coronasymptomen en ook de afgelopen 14 dagen geen contact heeft gehad met personen die met coronavirus besmet waren.
Het is fijn om elkaar als gemeenteleden weer terug te zien in de kerk. Ook al is er nog geen koffie na afloop, we kunnen wel samen vieren en elkaar ontmoeten!  Alles natuurlijk wel op anderhalve meter afstand van elkaar.
Voor gemeenteleden die niet in de kerk aanwezig kunnen zijn, is er nog steeds de mogelijkheid om de dienst online te volgen via YouTube of kerkomroep.nl .

Nog enkele opmerkingen:
- We gebruiken alleen de hoofdingang (onder de toren) zowel bij binnenkomst als bij vertrek.
- Volg de aanwijzingen van de coördinatoren (met rode hesjes) bij het vinden van een zitplaats.
- Volgens de richtlijnen van de PKN mag er weer gezongen worden! Neemt u dus uw Liedboek mee. De gemeentezang zal ondersteund worden door enkele zangers.
- Bij de uitgang zijn collecteschalen geplaatst.

Privacy
Het is mogelijk dat u tijdens de dienst kort gefilmd wordt. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat voor de dienst melden bij de coördinatoren of de technici. U krijgt dan een ‘veilige’ plaats.

Collecte
Voor de diaconie collecte Stichting Noaberhulp Zutphen. Ieder die thuis de zorg heeft voor een stervende kan een beroep doen op of informatie inwinnen over wat Noaberhulp voor u als mantelzorger kan betekenen.
Al 30 jaar ondersteunt de Noaberhulp deze mantelzorgers thuis. Deels worden de kosten van Stichting Noaberhulp gedekt door subsidie van de overheid, verder is de Stichting afhankelijk van giften. De diaconie wil deze collecte van harte bij aan bevelen !! U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer NL61RABO0376700882

Voor ondersteuning van het werk van de Kerkrentmeesters kunt u een bijdrage storten op bankrekeningnummer NL29RABO0373734034

HAAKMAARAAN- markt weer op woensdag 5 augustus!
Woensdag as, op 5 augustus is er weer markt van half 3 tot 4 uur in DE Wijngaard!

Hoe werkt het?
In de Kleine zaal is de ‘markt’, daar vindt u netjes gesorteerd van alles van uw creatieve gading: mooie stoffen, pakketten, geborduurde ‘schilderijen’, wol, bijzondere poppen, ‘manufacturen’ enz.  De route in de Kleine Zaal is corona-proof ingericht en het verkoopteam houdt afstand. We gaan hier volgens de regels mee om. Gezondheid voorop.
Op elke marktdag kunt u ook spullen inbrengen. Die komen dan, na sortering,  de volgende keer in de verkoop.

De volgende HMA-markt?
Eerst woensdag 5 augustus, de volgende is op woensdag 19 augustus.  Kleine zaal: markt, Grote zaal: koffie/thee met wat lekkers. Het is om de woensdag RAAK, neem vriendinnen mee én kleingeld.
Tot ziens op woensdag 5 augustus, Irma, Jeanette, Carla, Marleen, Jane, Hedwig en Alice

Contact over de HAAKMAARAAN-markt? Even overleggen?
We hebben inmiddels een ‘eigen’ mailadres, nl. haakmaaraan@pknzutphen.nl  Dus als u vragen hebt, mail ons dan even. Of bel: 06-51513306 (Alice Hilbers)

Het KOFFIEMAGAZINE op zondag 2 augustus

Op zondag a.s. kunt u weer van een nieuwe ‘aflevering’ van het KOFFIEMAGAZINE genieten.
Dit zijn de onderwerpen:
  • Bram van Oort speelt orgel én maakt pelgrimswandelingen
  • Sjaak Meijer en zijn vakantiehaiku’s
  • Tineke Wijgman over ‘twee’ kerkgebouwen
  • Hilly Goutbeek en haar inbreng voor HAAKMAARAAN
  • Predikant in Coronatijd, wat maakt het anders? Ds. Ronald Heins wordt geïnterviewd.

Het volgende KOFFIEMAGAZINE is op zondag 16 augustus en de daaropvolgende op 30 augustus.
Daarna gaan we op een maandelijkse uitzending over. Dit omdat we elkaar gelukkig weer zondags in de kerk kunnen ontmoeten.

Vespers
Op zondag 9 augustus zal de serie vespers in de Walburgiskerk weer hervat worden. Na de laatste orgelvespers op zondag 8 maart waarin de priester Joost Baneke voorging met Jeroen Pijpers aan het Baderorgel zal deze zondag Roel Smit het Baderorgel laten klinken. Roel was cantor-organist van de Catharinakerk in Doetinchem en is stadsbeiaardier van Hengelo (ov) en Doetinchem. In deze vespers is dominee Liesbeth Burger de voorganger. Zij is predikant van de Protestantse Gemeente Warnsveld. De vespers beginnen om 16.00 uur. De vespers zijn te bezoeken met opgave voor vrijdag 7 augustus 12.00 uur op het mailadres aanmelden@pknzutphen.nl of te bellen naar telefoonnummer 0575-514178. Als er zondagmiddag nog plaats is, zijn passanten na registratie ook welkom. Tijdens kerkelijke vieringen is de toreningang van de Walburgiskerk beschikbaar.

Concerten

Concerten in de Walburgiskerk
Met inachtneming van de corona-maatregelen organiseert de Stichting Henrick Bader Orgel vanaf begin juni weer concerten. De stoelen zijn op voldoende afstand van elkaar klaargezet.

De Marktconcerten op de zaterdag vinden niet meer plaats tussen de middag, maar zijn verschoven naar 16.00 uur. Alleen op 1 augustus is dat nog 17.15 uur, dit vanwege de World Press Photo tentoonstelling.

Vanaf 1 augustus zijn de maatregelen verruimd en kan er weer als vanouds aan de uitgang de collecte voor een vrije gift zijn. Ook de verplichting tot reserveren is per die datum vervallen.

Bij het Marktconcert van zaterdag 1 augustus, 17.15 uur bespeelt Joop van Goozen het Baderorgel.

Bij het Marktconcert van zaterdag 8 augustus, 16.00 uur bespeelt Marc Schippers het Baderorgel.

Op onze website baderorgel.nl vindt u verdere bijzonderheden over alle concerten.