PKN
Protestantse Gemeente Zutphen
 
KERKBRIEF NUMMER 26 - 26 JULI 2020 KERKBRIEF NUMMER 26 - 26 JULI 2020

Bij de diensten


Walburgiskerk
Voorganger: ds. Henk van Es
Organist: Jan Kleinbussink
Lector: Menno Slagter
Zang: Jol Berfelo, Menno Slagter
Koster: Gert Aartsen en Eugène de Rambelje
Techniek: Bart van Oort, Werner Beldman en Berto Salfischberger

Collecte, Voor de diaconie en de kerk.

Mededelingen

Weer naar de kerk 
Voor de dienst op zondag 26 juli in de Walburgiskerk gaan we uit van maximaal 50 gemeenteleden, exclusief het ‘personeel’. Wanneer u deze dienst wilt bijwonen, kunt u zich daarvoor aanmelden tot uiterlijk vrijdagavond 24 uur via het mailadres aanmelden@pknzutphen.nl , of op vrijdagmorgen tussen 10 en 12 uur telefonisch bij het Kerkelijk Bureau. Het nummer is 0575 514 178.
Als het totaal aantal aangemelde bezoekers meer dan 50 is, zal niet iedereen kunnen worden toegelaten. Wie niet kunnen worden toegelaten krijgen daarvan uiterlijk zaterdagmorgen bericht. Bij geen bericht mag aangenomen worden dat men welkom is.
Wie zich aanmeldt voor de kerkdienst geeft daarmee aan dat hij of zij zich goed voelt, geen last heeft van de bekende coronasymptomen en ook de afgelopen 14 dagen geen contact heeft gehad met personen die met coronavirus besmet waren. 
 
Vanaf zondag 2 augustus wordt het maximumaantal kerkgangers verhoogd tot 75.
Aanmelden is dan niet meer nodig. Wel is een registratie van de aanwezige mensen noodzakelijk. U wordt gevraagd bij binnenkomst uw naam en contactgegevens op een lijst in te vullen.
Door deze vorm van registratie verklaart u tevens dat u zich goed voelt en geen last heeft van coronasymptomen en ook de afgelopen 14 dagen geen contact heeft gehad met personen die met coronavirus besmet waren.
 
Het is fijn om elkaar als gemeenteleden weer terug te zien in de kerk. Ook al is er nog geen koffie na afloop, we kunnen wel samen vieren en elkaar ontmoeten!  Alles natuurlijk wel op anderhalve meter afstand van elkaar.
Voor gemeenteleden die niet in de kerk aanwezig kunnen zijn, is er nog steeds de mogelijkheid om de dienst online te volgen via YouTube of kerkomroep.nl .
 
Nog enkele opmerkingen:
- We gebruiken alleen de hoofdingang (onder de toren) zowel bij binnenkomst als bij vertrek. - Volg de aanwijzingen van de coördinatoren (met rode hesjes) bij het vinden van een zitplaats.
- Volgens de richtlijnen van de PKN mag er weer gezongen worden! Neemt u dus uw Liedboek mee. De gemeentezang zal ondersteund worden door enkele zangers.
- Bij de uitgang zijn collecteschalen geplaatst.
 
Privacy
Het is mogelijk dat u tijdens de dienst kort gefilmd wordt. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat voor de dienst melden bij de coördinatoren of de technici. U krijgt dan een ‘veilige’ plaats.

Collecte
Voor de diaconie collecte kunt uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer NL61RABO0376700882
Voor ondersteuning van het werk van de Kerkrentmeesters kunt u een bijdrage storten op bankrekeningnummer NL29RABO0373734034

KOFFIEMAGAZINE, een andere frequentie!
Het KOFFIEMAGAZINE is gelukkig een zeer gewaardeerd programma. Met ons reporter- + redactieteam hebben we de afgelopen maanden wekelijks een versie van KOFFIEMAGAZINE verzorgd. Met als voornaamste doel: elkaar in beeld te houden tijdens de vele maanden waarin we noodgedwongen niet samen konden komen.
Nu we weer gemakkelijker naar de kerk kunnen, schroeven we de frequentie van onze uitzendingen iets terug. Tot eind augustus is er 1 x per 2 weken een uitzending van KOFFIEMAGAZINE. En vanaf 1 september 1 x per maand.
Natuurlijk blijft het redactieteam paraat voor het geval het virus weer in kracht toeneemt en er meer beperkende maatregelen nodig zijn.
 
De volgende uitzending van het KOFFIEMAGAZINE is 2 augustus.
We houden u steeds op de hoogte van de ‘uitzenddata’. En…blijft u vooral inzendingen sturen, daar zijn we blij mee! (koffiemagazine@pknzutphen.nl) Namens de redactie, Alice Hilbers

De HAAKMAARAAN- markt is van start!
Afgelopen woensdag, op 22 juli, is de HMA-markt van start gegaan. Dat kon doordat er zoveel prachtige spullen zijn gebracht.  Die zijn allemaal voor zachte prijsjes te koop.
Hoe werkt het?
In de Kleine zaal is de ‘markt’, daar vindt u netjes gesorteerd van alles van uw creatieve gading: mooie stoffen, pakketten, geborduurde ‘schilderijen’, wol, bijzondere poppen, ‘manufacturen’ enz. Er is veel ingebracht en daar zitten we ook op te wachten want daardoor is er veel keus. We wisselen ook ( een beetje gezond fanatiek) met wat er in onze marktkramen ligt zodat u vaak weer nieuwe en andere artikelen aantreft. De route in de Kleine Zaal is corona proof ingericht en het verkoopteam houdt afstand. We gaan hier volgens de regels mee om.
Gezondheid voorop.
Op elke marktdag kunt u ook spullen inbrengen. Die komen dan, na sortering,  de volgende keer in de verkoop.
 
De volgende HMA-markt?
Op woensdag 5 augustus. Kleine zaal: markt, Grote zaal: koffie/thee met wat lekkers.
Het is om de woensdag RAAK, neem vriendinnen mee én kleingeld.
De vaste tijd is steeds: van half 3 tot 4 uur. In De Wijngaard
WELKOM! En vast dank aan alle bezoekers-en-klanten van afgelopen woensdag 
Tot ziens op woensdag 5 augustus, Irma, Jeanette, Carla, Marleen, Jane, Hedwig en Alice
 
Concerten in de Walburgiskerk
Met inachtneming van de corona-maatregelen organiseert de Stichting Henrick Bader Orgel vanaf begin juni weer concerten. Zo dient u voor alle concerten van tevoren te reserveren via www.baderorgel.nl en zijn er maximaal 100 bezoekers toegestaan.
De aanvangstijd van de Marktconcerten op de zaterdag is verschoven naar 17:15 uur.

Bij het Marktconcert van zaterdag 25 juli bespeelt Wim Ruessink het Baderorgel, en zingt de alt Janneke Vis.
 
Bij het Marktconcert van zaterdag 1 augustus bespeelt Joop van Goozen het Baderorgel.
 
Het is voor de marktconcerten nodig om van tevoren toegangskaarten te reserveren, via de website baderorgel.nl.
 
Aangezien een vrije gift aan het eind van het concert in juli niet mogelijk is, vragen wij om bij reservering een bedrag van € 10 per persoon over te maken.
 
Vanaf 1 augustus zijn de maatregelen verruimd en kan er weer aan de uitgang de gebruikelijke collecte voor een vrije gift zijn. De verplichting tot reserveren blijft wél. En wilt u bij de reservering nog steeds € 10 per persoon overmaken in plaats van een gift bij de uitgangscollecte dan zijn we u zeer dankbaar.
 
Op onze website baderorgel.nl vindt u verdere bijzonderheden over alle concerten
 
terug
 
 
LAATSTE NIEUWS:
 
Kijk en luister naar kerkdiensten via YouTube
meer
 
Jaarthema 2019-2020 Een goed verhaal
Lees hier meer
 
FILMCAFE
meer
 
Oproep voedselbank
Wie helpt ons en onze  honderden klanten uit de nood ? meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.