PKN
Protestantse Gemeente Zutphen
 
KERKBRIEF NUMMER 25 - 19 JULI 2020 KERKBRIEF NUMMER 25 - 19 JULI 2020

Bij de diensten


Walburgiskerk
Voorganger: ds. Irma Pijpers
Organist: Jan Kleinbussink
Lector: Bram van der Scheur
Koster: Elly Mannak en Carla van Wouwe
Techniek: Berto Salfischberger

Collecte
Voor de diaconie (Stichting Bokemei) en de kerk.

Mededelingen

Weer naar de kerk – nu met ons vijftigen
Het aantal bezoekers van kerkdiensten kan verder worden vergroot. Voor de zondagen 19 en 26 juli gaan we uit van 50 gemeenteleden, exclusief het ‘personeel’. Vanaf zondag 2 augustus wordt dat maximum verhoogd tot 100. Het zou fijn zijn als de gemeente zo, langzamerhand, weer terugkomt in de kerk. Ook al is er nog geen koffie na afloop, we kunnen wel samen zingen en elkaar ontmoeten, voor het eerst in vier maanden!
 
Nog enkele opmerkingen:
- We gebruiken alleen de hoofdingang (onder de toren) zowel bij binnenkomst als bij vertrek.
- Volgens de richtlijnen van de PKN mag er weer gezongen worden! Neemt u dus uw Liedboek mee. De gemeentezang zal ondersteund worden door enkele zangers.
- Bij de uitgang zijn collecteschalen geplaatst.
- In verband met de geluidsopname wordt u vriendelijk verzocht om voor de dienst niet meer te praten terwijl het orgel bespeeld wordt.
 
Dienst van Schrift en Tafel
Deze zondag vieren we, eindelijk weer samen, de maaltijd van de Heer. We zullen die lopend vieren. U pakt zelf het brood van de altaartafel en voor iedereen is er een eigen bekertje met wijn of sap. Als lopen moeilijk is zullen we naar u toe komen, zoals we dat gewend zijn. Mocht u toch liever thuis meevieren, zet dan uw brood en wijn klaar zodat we in ieders aanwezige aandacht samen de maaltijd van de Heer mogen vieren.
 
Aanmelden voor de diensten
Wie zich aanmeldt voor de kerkdienst (zie hieronder) geeft daarmee aan dat hij of zij zich goed voelt, en geen last heeft van de bekende coronasymptomen.
De aanmelding voor de dienst gebeurt van woensdag tot uiterlijk vrijdagavond 24 uur via het mailadres aanmelden@pknzutphen.nl, of op vrijdagmorgen tussen 10 en 12 uur telefonisch bij het Kerkelijk Bureau. U kunt zich desgewenst ook voor meerdere zondagen aanmelden. Het nummer is 0575 514 178.
Als het totaal aantal aangemelde bezoekers te groot wordt (meer dan 50 en vanaf 2 augustus 100), zal niet iedereen kunnen worden toegelaten. Wie niet kunnen worden toegelaten krijgen daarvan uiterlijk zaterdagmorgen bericht en krijgen voorrang bij aanmelding voor de eerstvolgende dienst. Bij geen bericht mag aangenomen worden dat men welkom is.
 
Privacy
Het is mogelijk dat u tijdens de dienst kort gefilmd wordt. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat voor de dienst melden bij de coördinatoren of de technici. U krijgt dan een ‘veilige’ plaats.

Het Koffie Magazine van zondag 19 juli, Deze week in het Koffie Magazine:
Vakantieverhalen van onder andere Bram en Arendtje.
  • Willemien Erbrink kookt.
  • Tineke Wijgman en haar kralen. 
  • Impressies van Haakmaaraan. 
  • De Haiku’s van de week.
Heb je zelf iets wat je wilt laten zien in het Koffie Magazine? Stuur ideeën, foto’s, filmpjes, Haiku’s, vakantieverhalen, muzikale uitspattingen enz. dan naar ons op!  We kijken dan samen hoe we dit het mooist in het Koffie Magazine kunnen opnemen. koffiemagazine@pknzutphen.nl

Collecte

ZWO-collecte Stichting Bokemei 2020
Stichting Bokemei richt zich op onderwijs, training en het creëren van werkgelegenheid.
Stichting Bokemei kennen we als de organisatie die een school heeft opgezet in Ghana. In 2012 ging de Bokemei International School van start in Teshie, een afgelegen wijk van de hoofdstad Accra in Ghana, zonder voorzieningen als water, elektra en goede wegen.
De school werd met hulp van de lokale bevolking uit de omliggende volkswijken en hulp van Nederlandse sponsoren gebouwd.
Nu de school is afgebouwd en het onderwijs groeit en bloeit, komt een volgende uitdaging in zicht: het ontwikkelen van een kenniscentrum met veel aandacht voor praktijkwerkplaatsen.
Onze praktijkwerkplaatsen zijn nog in de opstartfase. Leerlingen van Basisschool en Junior High School volgen al computer, catering, naailessen en sinds kort ook houtbewerking.

Het is de bedoeling dat het kenniscentrum ook een buurtfunctie krijgt waar jongeren en volwassenen uit de omliggende buurten (erkende) scholingsprogramma’s kunnen volgen en aan werk worden geholpen.
Op langere termijn moet het financieel zelfstandig kunnen functioneren maar in de opbouwfase kan medefinanciering deze activiteit aanzienlijk versnellen. Helpt u mee?
Voor deze diaconiecollecte kunt u uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer NL61 RABO 0376 7008 82

De tweede collecte is voor het werk van de kerk. Uw kunt een bijdrage naar de Kerkrentmeesters overmaken op rekeningnummer NL29 RABO 0373 7340 34

KOFFIEMAGAZINE, een andere frequentie! 
Het KOFFIEMAGAZINE is gelukkig een zeer gewaardeerd programma. Met een klein redactieteam (waar overigens versterking in aantocht is!) hebben we de afgelopen maanden wekelijks een versie van KOFFIEMAGAZINE verzorgd. Met als voornaamste doel: elkaar in beeld te houden tijdens de vele maanden waarin we noodgedwongen niet samen konden komen.
Nu we weer gemakkelijker naar de kerk kunnen, schroeven we de frequentie van onze uitzendingen iets terug. Tot eind augustus is er 1 x per 2 weken een uitzending van KOFFIEMAGAZINE. En vanaf 1 september 1 x per maand.
Natuurlijk blijft het redactieteam paraat voor het geval het virus weer in kracht toeneemt en er meer beperkende maatregelen nodig zijn. 
De volgende uitzendingen van het KOFFIEMAGAZINE zijn op 19 juli en 2 augustus.
We houden u steeds op de hoogte van de ‘uitzenddata’. En…blijft u vooral inzendingen sturen, daar zijn we blij mee! (koffiemagazine@pknzutphen.nl) Namens de redactie, Alice Hilbers

HAAK MAAR AAN slaat aan!
Afgelopen woensdag konden mensen creatieve spullen inbrengen voor de creatieve markten die eens in de twee week worden gehouden. De eerste is op woensdagmiddag 22 juli van half 2 tot 4 uur in De WIJNGAARD. Er is veel moois ingebracht dat beslist een tweede creatief leven verdient.
Alle inbrengers heel veel dank want dankzij u hebben we al een prachtig assortiment.
Zondag as krijgt u via het KOFFIEMAGAZINE  een indruk van deze oogst: leuke (en veel) lapjes, tijdschriften met patronen, applicaties, bollen wol, borduurpakketten enz.  En bijzondere poppen, vanuit de hele wereld.
Elke keer dat er verkoopmarkt is, mag u ook materiaal inbrengen. Dat nemen we steeds graag in ontvangst maar wordt dan niet op diezelfde woensdag verkocht.
De data van de verkoopmarkten waar u leuk materiaal op de komt tikt, zijn: 22 juli, 5 augustus en 19 augustus. (En daarna ook om de 2 week). U kunt de tijd nemen want er is ook een kop thee/koffie en wat lekkers te koop.
Welkom (graag met kleingeld!) op woensdag aanstaande!
We rekenen op u, Het Haakmaaraan-team: Marleen, Jane, Jeanette, Carla, Hedwig, Irma en Alice

Concerten

Concerten in de Walburgiskerk
Met inachtneming van de corona-maatregelen organiseert de Stichting Henrick Bader Orgel vanaf begin juni weer concerten. Zo dient u voor alle concerten van tevoren te reserveren via www.baderorgel.nl en zijn er maximaal 100 bezoekers toegestaan.
De aanvangstijd van de Marktconcerten op de zaterdag is verschoven naar 17:15 uur.
Bij het Marktconcert van zaterdag 18 juli bespeelt Elisabeth Hubmann het Baderorgel.
Bij het Marktconcert van zaterdag 25 juli bespeelt Wim Ruessink het Baderorgel, en zingt de alt Janneke Vis.
Aangezien een vrije gift aan het eind van het marktconcert niet mogelijk is, vragen wij om bij reservering een bedrag van € 10 per persoon over te maken.
Het is nodig om van tevoren toegangskaarten te reserveren. Reserveren kunt u doen via de website baderorgel.nl, u vindt hier ook verdere bijzonderheden over de concerten
 
terug
 
 
LAATSTE NIEUWS:
 
Kijk en luister naar kerkdiensten via YouTube
meer
 
Jaarthema 2019-2020 Een goed verhaal
Lees hier meer
 
FILMCAFE
meer
 
Oproep voedselbank
Wie helpt ons en onze  honderden klanten uit de nood ? meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.