PKN
Protestantse Gemeente Zutphen
 
KERKBRIEF NUMMER 21 - 21 JUNI 2020 KERKBRIEF NUMMER 21 - 21 JUNI 2020

Bij de diensten


Walburgiskerk, online dienst
Voorganger: ds. Ronald Heins
Organist: Klaas Stok
Lector: Tineke Wijgman

Koster: Carla van Wouwe en Elly Mannak
Techniek: Michiel Tebbes en Werner Beldman

Collecte
Voor de diaconie (Werelddiaconaat) en de kerk.
 
 

Mededelingen

Collecte Werelddiaconaat  
Ondanks getekende vredesakkoorden is er in grote delen van Colombia nog geen sprake van vrede. Elke dag komen mensen om door politiek geweld, worden mensen ontvoerd of uit hun huis verjaagd. Velen zoeken hun toevlucht in de hoofdstad Bogotá om aan het geweld te ontkomen. Daar komen ze terecht in arme volkswijken.
Samen met de lokale partnerorganisatie Mencoldes helpt Kerk in Actie hen daar een nieuw bestaan op te bouwen, bijvoorbeeld met een eigen bedrijf of winkel. Ook biedt Mencoldes psychosociale hulp en zijn er trainingen in weerbaarheid zodat mensen zelf kunnen opkomen voor hun rechten. Het motto van Mencoldes is: ‘Mensen helpen om zichzelf te kunnen helpen’. Helpt u mee? We bevelen de collecte van harte bij u aan!
Voor deze diaconiecollecte kunt u uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer NL61 RABO 0376 7008 82

De tweede collecte is voor het werk van de kerk. Uw kunt een bijdrage naar de Kerkrentmeesters overmaken op rekeningnummer NL29 RABO 0373 7340 34

Het koffiemagazine van zondag 21 juni
Vandaag brengt het koffiemagazine onder andere deze onderwerpen:
 • Kliederkerk in actie, afgelopen zondag!
 • Een prachtlied van Riemer van der Meulen
 • Hedwig is besmet geraakt door…Antjes haiku (wie volgt?)
 • Editors gevraagd! Wat zijn editors?  Kijken dus…
 • Aan de kersenpluk
 • Aandacht voor ????

Er komen veel potentiële kansen voor jou en je mobiel! Bij het koffiemagazine zijn we op zoek naar leuke momenten van ieder van ons. Van die momentjes waarvoor we gemakkelijk ons mobieltje tevoorschijn halen en aan het opnemen slaan. Stuur ze s.v.p. op. Want juist die filmpjes leiden tot verrassende vervolgen: dankzij het filmpje pas over een huwelijksjubileum heeft iemand al heerlijk gebak gehad (vertelt deze dame eerlijk in haar filmpje), wordt er al door meer mensen bami gekookt enz. Kortom, filmpjes zetten aan tot actie.

Maak je er een en stuur je hem in? Graag naar koffiemagazine@pknzutphen.nl
Jantiene van Wijk ‘vangt’ hem op en plaatst deze in het koffiemagazine na de zondagse viering.

Weer naar de kerk – met ons dertigen
De kerkenraad heeft op 9 juni met blijdschap kunnen besluiten dat we op zondag 5 juli voor het eerst weer naar de kerk kunnen gaan. We beginnen dan met dertig gemeenteleden exclusief het ‘personeel’. Onder personeel wordt verstaan de mensen die sinds 15 maart elke zondag de dienst hebben verzorgd: voorganger, ouderling, organist, lector, koster en technici. Er wordt nog nagedacht over de vraag hoe we precies aan die dertig mensen kunnen komen, want er zal gereserveerd moeten worden. Daarover zult u in de kerkbrief van vrijdag 26 juni nader geïnformeerd worden.

De jaarlijkse overstapdienst, waarin de basisschoolleerlingen van de kindernevendienst overstappen naar Een Stap Verder, is vervroegd van 12 naar 5 juli. Dat houdt in dat in deze dienst de ‘overstappers’ en hun gezinnen voorrang krijgen bij het toedelen van de 30 plaatsen. Er zijn er daarna nog ongeveer 15 over voor andere gemeenteleden.

Om het geheel in goede banen te leiden zijn er elke zondagmorgen enkele vrijwilligers nodig. Belangstellenden kunnen zich melden bij Doret Boonstra of Adriaan van Oosten.

De voor 5 juli geplande dienst van Schrift en Tafel wordt uitgesteld tot 19 juli.

Zondagmiddagopenstelling, georganiseerd door de Protestantse gemeente
De komende drie zondagmiddagen is de Walburgiskerk geopend van 12 tot 14 uur. (21, 28 juni en 5 juli). In de kerk bieden we ruimte, stilte voor bezinning en de mogelijkheid om een kaarsje te branden. Iedereen is welkom, bezoekers, gemeenteleden, wel een maximumaantal van 30 personen. Na de World Press Photo-tentoonstelling in juli gaan we weer verder met de zondagmiddagopenstelling.

Doe mee met de Buddy Box voor de AZC’ers!
In deze moeilijke tijd is het belangrijk om er voor elkaar te zijn. De mensen in het AZC Zutphen zijn nog steeds verstoken van normaal contact. Om te laten weten dat je hen ziet en aan hem of haar denkt – ook al is geen direct contact mogelijk – willen we, samen met alle kerken van Zutphen, hen een BuddyBox geven.

Jij vult thuis een schoenendoos (Buddy Box) met spulletjes, bijvoorbeeld als een 7-dagen pakket waarbij je voor elke dag 1 item in de box doet. Deze box breng je op woensdagavond 24 juni of vrijdagavond 26 juni (van 19-21 uur) of op zaterdag 27 juni (van 9-13 uur) naar het kerkgebouw van de Christelijk Gereformeerde Kerk aan de Hobbema­kade in Zutphen. Dit is bovendien goed voor de kerkelijke contacten. Wil je meedoen? Vul dan de Buddybox en maak er een leuk cadeau voor de vluchtelingen van. Laten we met elkaar zorgen dat ze niet worden vergeten!

Gebruik een normale maat schoenendoos. Extra leuk als je tijd hebt: versier schoenendoos en deksel of beplak ze met cadeaupapier! Vul de box met leuke en lekkere dingen. Wat kun je bijvoorbeeld in een Buddy Box doen?
 • Chocola of ander snoep
 • Tijdschrift
 • Notitieboek en pen (wordt zeer gewaardeerd)
 • Sudoku puzzelboekje
 • Tekening gemaakt door je kinderen
 • Een mooie kaart met bemoediging
 • Recept met (droge) ingrediënten, bijvoorbeeld pasta met pastasaus
 • Stroopwafels, koekjes
 • Iets persoonlijks

De concerten in de Walburgiskerk zijn weer begonnen
Met inachtneming van de coronamaatregelen organiseert de Stichting Henrick Bader Orgel vanaf begin juni weer Marktconcerten. Zo is de limiet maximaal 30 bezoekers, bij meer belangstelling zal het concert aansluitend worden herhaald. De stoelen staan op gepaste afstand opgesteld en u wordt door een medewerker naar uw plaats begeleid.
De aanvangstijd van de Marktconcerten op de zaterdag is verschoven naar 16.00 uur. Een mogelijke herhaling van het concert zal om 17.15 uur beginnen.

Op 20 juni bespeelt Francesca Ajossa het Baderorgel.
Op 27 juni speelt de Oostenrijkse Iris Guber op saxofoon en Elske te Lindert bespeelt het Baderorgel. Samen vormen zij het Duo The Poss.

Aangezien een vrije gift aan het eind van het marktconcert niet mogelijk is, vragen wij om bij reservering een bedrag van € 10 per persoon over te maken.

Vanaf juli worden ook voorzichtig de overige activiteiten weer opgestart.

Wij maken u nu al attent op het concert van vrijdagavond 3 juli, 19.00 uur. Ook hier volgt bij voldoende belang­stelling een herhaling om 20.30 uur. Het bekende ensemble Wishful Singing, zang en Hayo Boerema, Baderorgel brengen dan het programma Angels & Demons. Van schitterende engelenzang tot duistere orgelklanken, het komt allemaal voorbij in dit afwisselende 'vocale orgelconcert'. Prijs € 20.

Het is nodig om van tevoren toegangskaarten te reserveren. Reserveren kunt u doen via de website baderorgel.nl, u vindt hier ook verdere bijzonderheden over de concerten.
 
terug
 
 
LAATSTE NIEUWS:
 
Noodzakelijk: Aanmelden voor diensten
Klik hier hoe dat werkt.
 
Kijk en luister naar kerkdiensten via YouTube
meer
 
Jaarthema 2019-2020 Een goed verhaal
Lees hier meer
 
FILMCAFE
meer
 
Oproep voedselbank
Wie helpt ons en onze  honderden klanten uit de nood ? meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.