KERKBRIEF NUMMER 19 - 7 juni 2020 KERKBRIEF NUMMER 19 - 7 juni 2020

Walburgiskerk, online dienst.
Voorganger: ds. Irma Pijpers.
Organist: Klaas Stok.
Lector: Menno Slachter.
Koster: Carla van Wouwe.
Techniek: Martin Mannak en Werner Beldman.

Collecte
Voor de diaconie en de kerk
(Zie bericht collecte)

Bemoediging
En toen was het zover: 1 juno kwam en ging. Voorzichtig gingen de terrassen open, en de mensen weer naar buiten. Ook mogen we van de regering in de kerk weer samenkomen.
Maar voorlopig zullen wij nog even achter de gesloten kerkdeuren en met een camera blijven vieren. Omdat het veel werk vergt om alles goed geregeld te hebben. Omdat veel dingen nog niet duidelijk zijn. Komende week, tijdens de vergadering van de Grote Kerkenraad zullen we bespreken wanneer de kerkdeuren weer wijd open mogen.

Intussen blijven we door vieren. Want naast de vele ellende, is er ook veel om dankbaar voor te zijn.
We zijn dankbaar voor al die mooie initiatieven die ontstonden om mensen met elkaar te blijven verbinden, achter al die gesloten deuren. Er zijn liters soep gekookt en gegeten. Er zijn mensen die hun verhalen hebben gedeeld. Er zijn mensen die brieven zijn gaan schrijven. Juist nu we niet in de kerk kunnen samenkomen, heb ik de verbondenheid in de gemeente heel sterk gevoeld.

Ik hoop dat we dat kunnen vasthouden nu langzaam maar zeker deuren mogen opengaan. Dat we beseffen, dat we elkaar gegeven zijn, juist voor dit soort tijden.
Daarom ben ik ook dankbaar dat we deze zondag Marja Jaspers Focks mogen bevestigen in het ambt van ouderling. Ze voelt zich geroepen om net als Jezus naast mensen te lopen als ze het moeilijk hebben en een luisterend oor te zijn voor hun verhalen. God zij dank! Hartelijke groet, Irma Pijpers

Wie zijn onze eindexamen-helden?
Dit jaar loopt alles anders, en dat geldt ook voor de eindexamens. We willen als gemeente onze eindexamen-helden daarom even speciaal in het zonnetje zetten. Om niemand te vergeten, vragen we u om de namen door te geven van degenen uit onze gemeente die dit jaar eindexamen doen. Helpt u mee?
Graag doorgeven aan ds. Irma Pijpers (pijpers@pknzutphen.nl).

Collecte
Voor deze diaconie collecte kunt uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer NL61RABO0376700882
Voor ondersteuning van het werk van de Kerkrentmeesters kunt u een bijdrage storten op bankrekeningnummer NL29RABO0373734034

De Marktconcerten beginnen weer
Na de aangekondigde versoepeling omtrent de corona-maatregelen van de overheid, start de Stichting Henrick Bader Orgel op 6 juni weer met de Marktconcerten.
In de maand juni zullen er in totaal 4 Marktconcerten op de zaterdagmiddag plaatsvinden. Er is een limiet gesteld van maximaal 30 bezoekers per concert, bij meer belangstelling zal het concert aansluitend worden herhaald. De stoelen staan op gepaste afstand opgesteld en u wordt door een medewerker naar uw plaats begeleid.

De aanvangstijd van de Marktconcerten op de zaterdag is dit jaar verschoven naar 16:00 uur. Een mogelijke herhaling van het concert zal om 17:30 uur beginnen.
Het is nodig om van tevoren toegangskaarten te reserveren. Aangezien een vrije gift aan het eind van het concert niet mogelijk is, vragen wij om bij reservering een bedrag van € 10 per persoon over te maken.

Het eerste marktconcert op 6 juni wordt verzorgd door organist Klaas Stok, samen met alt-mezzosopraan Roelien van Wageningen.
Op 13 juni wordt de serie vervolgd met Gerrit Hoving op het Baderorgel en Piertje Feenstra.
Reserveren kunt u doen via de website baderorgel.nl, u vindt hier ook verdere bijzonderheden over de concerten.