PKN
Protestantse Gemeente Zutphen
 
Top 2000 kerkdienst Top 2000 kerkdienst
Ja, je leest het goed. Er zijn grootse plannen voor een heuse TOP2000-viering in De Wijngaard, en wel op 30 december 2016, een winterse vrijdagavond. Iedereen is welkom, maar nog veel belangrijker: DOE MEE als muzikant! We zoeken koorzangers, solisten, begeleiders, en (het liefst bestaande) popbandjes.


WAAROM
Omdat de TOP2000-vieringen al een paar jaar bestaan in Nederland, en we ook in Zutphen/Warnsveld het jaar 2016 op een leuke, moderne en muzikale manier willen afsluiten. In 2015 waren er al 90 TOP2000-vieringen in het land. Meestal in een gewone kerk, maar in Rotterdam pakt men zelfs groots uit door het op een schip van de marine te organiseren. Alles is mogelijk, als het maar gaat om nummers uit de TOP2000! Het is dan ook geen gewone dienst, er is geen preek, maar het is ook geen gewoon concert. Het zit er tussenin. 

WAT
Het idee is een landelijk initiatief van Mijnkerk.nl, dé pioniersplek van de PKN. Op deze manier hoopt de PKN ook mensen die minder vaak of niet in de kerk komen uit te nodigen. Om mee te doen, maar ook gewoon om eens een TOP2000-viering te bezoeken! Daarnaast is jong en oud vertegenwoordigd. De Zutphense viering wordt voorbereid door een groot samenwerkingsverband van de Protestantse kerken Zutphen en Warnsveld-Leesten, de Zutphense Parochie HH. 12 Apostelen én de Evangelisch-Lutherse Gemeente! Ook hopen we te gaan samenwerken met leerlingen van de Zutphense middelbare scholen. 

THEMA
De Zutphense editie van 2016 heeft als thema The Times They Are A-Changin', de beroemde song van Bob Dylan. In 2015 was dit nummer 644 in de lijst

WAAR & WANNEER
In De Wijngaard, Wilhelminalaan 3 (Zutphen), op vrijdag 30 december, 19.30 uur. Waarschijnlijk wordt het gebouw in november/december ook beschikbaar gesteld om te kunnen repeteren. Info hierover volgt nog. 

DOE MEE!
Heb je zin om een nummer uit de TOP2000 te spelen/zingen in onze kerkdienst? Het mag met de kerk te maken hebben, maar het hoeft niet. We zoeken jongens, meiden, heren, dames voor de volgende onderdelen:
  • Het Zutphense TOP2000-projectkoor 
  • Solisten zang (bijv. met pianobegeleiding)
  • Kleine instrumentale ensembles
  • Popbandjes
INFO & OPGAVE
Geef je op bij Ronald Heins: Het zou mooi zijn als jullie ook alvast nummers kunnen noemen!

Graag tot 30 december in De Wijngaard!
terug
 
 
LAATSTE NIEUWS:
 
Bedankt voor de bloemen
meer
 
Een lastig verhaal: Schrijf jij de beste preek?
meer
 
Verslag pelgrimswandeling 6 juli 2019
meer
 
Jaarthema 2018-2019 Geroepen tot elkaar (8)
meer
 
Adressen kerkgebouwen:

De Wijngaard
Wilhelminalaan 3,
7204 AB, Zutphen

Sint Walburgiskerk
Kerkhof 3,
7201 DM, Zutphen


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.