PKN
Protestantse Gemeente Zutphen
 

wo 26 augustus 2015

informatiebijeenkomst cursus LICHTER LEREN LEVEN

Locatie: 
 Bovenzaal De Wijngaard
Tijdstip: 
 10.00 uur

Het leven kan soms (te) moeilijk zijn. Chronische lichamelijke klachten, stress of burn-out, depressieve gevoelens, mantelzorg, verdriet of rouw kunnen je leven zwaar belasten. Deze cursus wil je helpen om met deze last lichter te kunnen leven. Het is geen wondermiddel en het vervangt zeker niet de medische of psychotherapeutische zorg. Het kan je wel helpen om je eigen last wat te verlichten, er lichter mee om te gaan. 

We gebruiken daarbij allerlei oefeningen: we leren mogelijkheden kennen om je beter te ontspannen, we gebruiken gesprek, stilte, creatieve werkvormen, beweging en muziek, teksten uit de Bijbel, liederen en gedichten. Daarnaast ervaren we dat meditatieve oefeningen je helpen om kracht te putten uit de bronnen van zingeving en religie. 
Bij de cursus horen oefeningen, waarmee je thuis aan de slag kunt gaan.
Het doel is om aandachtiger en milder met je eigen lasten om te gaan, waardoor je lichter leert leven met wat jouw leven zwaar maakt

De cursus die hier wordt aangeboden staat open voor iedereen die leeft met een last. De acht bijeenkomsten van twee uur worden geleid door ds Irene Builtjes-Faber, die hiervoor een opleiding volgde bij VACARE, het landelijk platform voor meditatief leven van de PKN. (Protestantse Kerk in Nederland). 
Wij putten uit de rijke traditie van de Bijbel en het christelijke denken, maar laten ieders levensbeschou-wing in zijn waarde.

Na aanmelding (vóór 6 september) word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek, waarin we samen kijken of jouw situatie en je verwachtingen aansluiten bij wat de cursus te bieden heeft. 

Een aantal praktische punten: 
- Er geldt een minimum van 6 en een maximum van 12 deelnemers.
Kosten: € 50,- Je krijgt daarvoor: 2 CD’s met oefeningen voor thuis, cursusmateriaal, het  gebruik van creatieve materialen, koffie of thee. Inbegrepen zijn het gebruik van de ruimte en een vergoeding voor de begeleiding. 
- Zelf meebrengen: Een (multo-)map voor het cursusmateriaal dat je krijgt, waarin je ook je eigen aantekeningen en materiaal kunt verzamelen.
- Een informatiebijeenkomst wordt gehouden op woensdagmorgen 26 augustus om 10.00 uur in de Bovenzaal van De Wijngaard. 
- De cursus wordt gegeven in de Wijngaard op 8 woensdagen van 10-12 uur. - Data: 16, 23 en 30 september; 7, 14, 21 en 28 oktober; 4 november
- Indien u niet op een woensdagochtend kunt, maar wel op een avond kunt u dit kenbaar maken bij ds. Irene Builtjes-Faber, bij voldoende belangstelling wordt dan bekeken naar de mogelijkheden om op een later moment dit te plannen.
- Opgave en inlichtingen bij ds. Irene Builtjes-Faber, telefonisch: 06 - 20 40 10 25 of per e-mail:

terug
 


 
LAATSTE NIEUWS:
 
Jaarthema 2019-2020 Een goed verhaal
“Een eigen huis, een plek onder de zon…” meer
 
Zin in beeld
 
Hart voor mensen in armoede en met schulden
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.