PKN
Protestantse Gemeente Zutphen
 
Wij zijn een Groene Kerk

Wij zijn een Groene Kerk
We hebben een prachtig cadeau van de Heer gekregen dat Schepping heet. Daarmee hebben wij ook een verantwoordelijkheid gekregen om goed te zorgen voor de Aarde en alles wat daarop leeft. Het is moeilijk en ingewikkeld om keuzes te maken voor het behoud van de aarde die tegelijkertijd zorgen voor een gelukkig leven van onszelf. Soms is het nodig om er eens bij stil te staan wat de keuzes en de consequenties van de keuzes zijn. Ook het niet maken van keuze is namelijk een keuze.
 
zijn er nog meer groene kerken? zijn er nog meer groene kerken?
We spreken de intentie uit dat wij actief werken aan duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en vergroening van onze eigen gemeenschap. Echt kerk in de stad zijn, door verbindingen te leggen, ergens voor te staan en te laten zien dat we willen zorgen voor elkaar en de wereld.
Op www.groenekerken.nl vind je alle kerken die dit ook uit willen dragen. En allemaal hebben ze een bordje aan de muur: Wij zijn een Groene Kerk.
 
 
LAATSTE NIEUWS:
 
Bedankt voor de bloemen
meer
 
Een lastig verhaal: Schrijf jij de beste preek?
meer
 
Verslag pelgrimswandeling 6 juli 2019
meer
 
Jaarthema 2018-2019 Geroepen tot elkaar (8)
meer
 
Adressen kerkgebouwen:

De Wijngaard
Wilhelminalaan 3,
7204 AB, Zutphen

Sint Walburgiskerk
Kerkhof 3,
7201 DM, Zutphen


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.