PKN
Protestantse Gemeente Zutphen
 
Wij zijn een Groene Kerk

Wij zijn een Groene Kerk

We hebben een prachtig cadeau van de Heer gekregen dat Schepping heet. Daarmee hebben wij ook een verantwoordelijkheid gekregen om goed te zorgen voor de Aarde en alles wat daarop leeft. Het is moeilijk en ingewikkeld om keuzes te maken voor het behoud van de aarde die tegelijkertijd zorgen voor een gelukkig leven van onszelf. Soms is het nodig om er eens bij stil te staan wat de keuzes en de consequenties van de keuzes zijn. Ook het niet maken van keuze is namelijk een keuze.

 
Groene weken (2016)

Groene weken (2016)

Download hier het boekje met activiteiten. 
Een zintuigelijke weg door Gods Schepping: 4 weken natuur beleven met de groene kerk van 25 september tot 16 oktober 2016.

 
Project Mini Moestuin

Project Mini Moestuin

Kerkleden met een moestuin komen speciaal bij u langs om uw moestuinplan te bespreken.

lees meer »
 
Columns over groene kerk en duurzaamheid

Columns over groene kerk en duurzaamheid

Lees hier de verschillende edities van de Ecocolumn (alias "de groene kerk column") uit de Op Weg terug. 

lees meer »
 
Duurzame weken (2015)

Duurzame weken (2015)

Download hier het boekje met activiteiten. 

Duurzaamheid is iets om bij stil te staan. Men zegt wel eens hoe meer je weet hoe moeilijker het wordt. We zoeken in deze duurzame weken niet de makkelijke weg. Die kennen we al.  We kiezen juist de moeilijke weg omdat we, als we goed voor Gods Schepping willen zorgen, in beweging moeten komen. Hoe komt het nou dat we niet rigoureus anders kunnen leven, wonen en werken? Waarom komen we zo moeilijk in beweging? 

Aan de hand van zes thema’s proberen we een weg te vinden naar de antwoorden. Door te lopen en stil te staan, te luisteren, te bouwen, te kijken en te praten. Samen en alleen. Zoals ook het labyrint van ons leven ons langs keuzes leidt. In de duurzame weken heeft iedere week een ander thema, een thuisopdracht, een kerkdienst en een activiteit in de week. In de kindernevendienst wordt ook gewerkt met de thema’s.

 
Terugkijken Omroep Gelderland Terugkijken Omroep Gelderland

Op 9 sept 2015 besteedde het programma "Het Groene Oosten" van Omroep Gelderland aandacht aan de groene en duurzame initiateven van onze gemeente. Diaken duurzaamheid Willemien Becht en predikant Ronald Heins worden in het programma geinterviewd. 
Klik hier om het programma terug te kijken. Het item begint op 21 min 25 sec.

lees meer »
 
Project "Het andere Groene Boekje" (2014)

Project "Het andere Groene Boekje" (2014)

Om met elkaar te kijken naar onze eigen keuzemogelijkheden hebben wij een programma van 8 weken gemaakt. Tot 1 november 2014, de dankdag voor gewas en arbeid, vragen we je om kleine dingen met aandacht te bekijken en als het mogelijk is aan te passen. U kunt hier Het andere Groene Boekje 2014 downloaden met de opdrachten voor alle weken. Het is mooi om samen te werken, het geeft plezier, het stimuleert en het houdt ons scherp. Daarom vinden we het fijn als u ook mee doet. Gaan we samen de uitdaging aan?!

 
De jeugd doet ook mee (project 2014)! De jeugd doet ook mee (project 2014)!

Klik hier hoe ze dat hebben vormgegeven.

 
Artikel in de Zutphense Koerier Artikel in de Zutphense Koerier

Onze Walburgiskerk en Wijngaard kerken zijn nu officieel groene kerken. Klik hier voor een verslag in de Zutphense Koerier hierover.

 
zijn er nog meer groene kerken? zijn er nog meer groene kerken?

We spreken de intentie uit dat wij actief werken aan duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en vergroening van onze eigen gemeenschap. Echt kerk in de stad zijn, door verbindingen te leggen, ergens voor te staan en te laten zien dat we willen zorgen voor elkaar en de wereld.
Op www.groenekerken.nl vind je alle kerken die dit ook uit willen dragen. En allemaal hebben ze een bordje aan de muur: Wij zijn een Groene Kerk.

 
mee-denkers en doeners gezocht mee-denkers en doeners gezocht

We zoeken mee-denkers en doeners die:
- De groenheid van de Protestantse Gemeente Zutphen op dit moment gaan vaststellen;
- Werken in het onderhouden van de groene perkjes voor de Walburgiskerk;
- Een plan bedenken voor het fris houden van ons groene besef;
We stellen ons voor dat de tijdsinvestering in alle gevallen niet langdurig hoeft te zijn. We willen ieders talenten graag efficiënt inzetten!
Meld je aan bij Willemien Becht op of telefoonnummer 0575 - 845244

 
 
LAATSTE NIEUWS:
 
Jaarthema 2018-2019 Geroepen tot elkaar
 
Bloemschikking oogst-gedachtenisdienst
meer
 
Verbouwplannen Walburgiskerk
meer
 
Privacyverklaring
Klik hier voor de privacyverklaring van de Protestantse Gemeente Zutphen.
 
 
Adressen kerkgebouwen:

De Wijngaard
Wilhelminalaan 3,
7204 AB, Zutphen

Sint Walburgiskerk
Kerkhof 3,
7201 DM, Zutphen


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.