wo 21 oktober 2015

Locatie:
Tijdstip:
 14.00  - 16.00

Bijna alle geschriften, vooral dagboekaantekeningen en brieven, die van Etty Hillesum bewaard zijn gebleven, zijn gebundeld in “Etty, de nagelaten geschriften van Etty Hillesum 1941 – 1943” In haar dagboek ontmoeten we een vrouw die op een heel eigenzinnige  manier omgaat het God. Soms lijkt ze daarin al te vrijgevochten, dan weer ontroert haar ootmoed.
Voor mensen van onze tijd kan zij een gids zijn. Als Jodin, hoewel niet praktiserend, komt zij uiteindelijk uit bij een manier van geloven die voor christenen van nu heel herkenbaar is. Kenmerkende woorden zijn: onvanzelfsprekend, durven loslaten, en vooral vertrouwen en moed. Moed om het onbekende en ongekende te omarmen vol vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan.
We lezen  fragmenten uit een paar van haar brieven.

Info en opgave bij ds. Simon Sluis
tel. 0575 574720; email: