Kijk en luister naar kerkdiensten via YouTube Kijk en luister naar kerkdiensten via YouTube

Sinds 22 maart zenden we onze kerkdiensten in beeld en geluid uit via het wereldwijde video-platform YouTube. Er zijn een aantal mogelijkheden om de diensten te volgen:

Op uw tv met KPN- of Telfort-abonnement
Op uw tv (niet te oud) met een ander abonnement
Op uw computer, tablet of smartphone: in de internetbrowser
Op uw tablet of smartphone: in de YouTube-app

Deze mogelijkheden worden hierna verder uitgelegd. Daarnaast is het mogelijk om de diensten te beluisteren via kerkradio/kerkomroep.nl

Op uw tv met KPN- of Telfort-abonnement

1. Ga naar kanaal 201.
  2. Druk op de rode knop van de afstandsbediening. U komt dan in YouTube.
  3. Pijltje naar links (naar het menu), pijltje naar boven (naar Zoeken).
  4. Aan de rechterkant verschijnt een toetsenbord. Met de pijltjes gaat u daar naartoe en typt letter voor letter 'Protestantse Gemeente Zutphen' (ga op een letter staan en druk op OK).
  5. Zodra u de suggestie 'Protestantse Gemeente Zutphen' ziet verschijnen, gaat u daar naartoe met de pijltjes en druk op OK.
  6. Druk op het ronde logo van onze gemeente en u komt op ons YouTube-kanaal.
  7. Kies de dienst die u wilt zien. Meest links staat de laatste dienst of de dienst die nu live is.

Op uw tv (niet te oud) met een ander abonnement

Helaas biedt Ziggo niet standaard de mogelijkheid om naar YouTube te kijken. Als u een tv hebt van circa zes jaar of jonger, dan is dit waarschijnlijk een zogenaamde smart-tv. Hierop kunt u de YouTube-app installeren, inloggen met uw Google-account en vervolgens naar het YouTube-kanaal gaan van de Protestantse Gemeente Zutphen.

Dit is wat lastiger, zeker als u nog niet zo bedreven bent met allerlei moderne apparatuur. De exacte werkwijze kan per type tv verschillen. Raadpleeg de algemene instructie van YouTube. Als u er niet uit komt, neemt u dan contact op (zie onder). Het is handig om dan alvast het merk en type van uw tv paraat te hebben.

Op uw computer, tablet of smartphone: in de internetbrowser

Ga direct naar ons YouTube-kanaal of volg de onderstaande stappen:
  1. Ga naar de website 'youtube.com'
  2. In de zoekbalk op deze website: type 'Protestantse Gemeente Zutphen'
  3. Druk op het ronde logo van onze gemeente en u komt op ons YouTube-kanaal.
  4. Kies de dienst die u wilt zien. Meest links staat de laatste dienst of de dienst die nu live is.

Op uw tablet of smartphone: in de YouTube-app

1. Download de YouTube-app: Ga voor Android naar de Google Play Store en voor Apple naar de App Store.
  2. Zoek in de app: type 'Protestantse Gemeente Zutphen'
  3. Druk op het ronde logo van onze gemeente en u komt op ons YouTube-kanaal.
Tip: abonneer u op ons YouTube-kanaal. U krijgt dan bericht van de volgende uitzending.

Vragen

Het is wellicht allemaal nog even wennen, zeker als u nog niet zo bedreven bent met computers. Als u er niet uitkomt, neem dan contact op met Werner Beldman (wbeldman@hotmail.com) of Ronald Heins (0575-471296, heins@pknzutphen.nl).