Luister naar diensten via kerkomroep.nl Luister naar diensten via kerkomroep.nl
We doen er alles aan om onze kerkdiensten – in aangepaste vorm – door te laten gaan en ervoor te zorgen dat u dit ook thuis kunt meemaken. Er zijn een aantal mogelijkheden om de diensten te volgen. Hieronder volgt uitleg over het luisteren via de kerkradio-ontvanger en kerkomroep.nl en daarnaast kunt u de dienst bekijken via YouTube.

Kerkradio-ontvanger

Zoals gewoonlijk zenden we elke dienst uit via kerkradio. Als u een kerkradio-ontvanger hebt, krijgt u de orde van dienst op vrijdag thuisbezorgd.

Het aantal kerkradio-luisteraars, via een ontvanger en via www.kerkomroep.nl samen, is door de coronacrisis in zeer korte tijd verveelvoudigd. Vanwege de drukte is deze website soms slecht bereikbaar, maar het ziet er naar uit dat luisteren via de kerkradio-ontvanger wel steeds mogelijk is. Als dat toch problemen geeft, dan kunt u de dienst ook achteraf terugluisteren. Neem bij vragen hierover contact op met een lid van de Werkgroep Kerkradio.

De werkgroep is nu terughoudend met het plaatsen van nieuwe ontvangers bij de vaak kwetsbare doelgroep. In verzorgingstehuizen is dat vanwege corona-maatregelen tijdelijk niet toegestaan. Misschien is het mogelijk om een mantelzorger een kerkradio-ontvanger te laten plaatsen. Als u daar behoefte aan hebt, neem dan contact op met de Werkgroep Kerkradio.

kerkomroep.nl

Elke dienst is op uw bureaucomputer, laptop, tablet of smartphone te beluisteren via de website www.kerkomroep.nl  Ga naar de webpagina van De Wijngaard.

Of binnen www.kerkomroep.nl: bij ‘Vind uw kerk’ naar ‘zutphen’ of ‘wijngaard’ zoeken. Klik op ‘Prot. Gem. Zutphen De Wijngaard’.

Op deze pagina ziet u de opnamen van eerdere kerkdiensten. Bekijk ze door te klikken op ‘luisteren’. Circa vijf minuten voor het begin van de dienst verschijnt die vanzelf op deze pagina.

schermafbeelding kerkomroep.nl

Wij vullen ‘liturgie’ niet in; u kunt de orde van dienst downloaden op onze eigen website www.pknzutphen.nl

Als de website vanwege zeer grote drukte slecht bereikbaar is, probeer het dan later nog eens.

Kerkomroep-app

Op een smartphone of tablet kunt u ook de gratis kerkomroep-app installeren. Ga voor Android naar de Google Play Store en voor Apple naar de App Store.

In de app kunt u via ‘Zoek een kerk’ naar plaats ‘zutphen’ of kerknaam ‘wijngaard’ zoeken. Als u klikt op ‘Prot. Gem. Zutphen De Wijngaard’, dan ziet u de eerder opgenomen kerkdiensten die terug te luisteren zijn. Tijdens een dienst kunt u live meeluisteren. Daarbij kunt u de orde van dienst downloaden.

Als u eenmalig klikt op ‘Toevoegen aan Mijn kerken’, dan is deze kerk voortaan vanaf het startscherm snel te bereiken.

Het is wellicht allemaal nog even wennen, zeker als u nog niet zo bedreven bent met computers. Als u er niet uitkomt, neem dan contact op met Werner Beldman (wbeldman@hotmail.com) of Ronald Heins (0575-471296, heins@pknzutphen.nl).