Diaconie Diaconie

De opdracht om te zien naar de ander in nood is gegeven aan elk gemeentelid en aan onze geloofsgemeenschap in zijn totaliteit.
De diaconie probeert de gemeente bewust te maken van deze opdracht en geeft ook zelf vorm en inhoud aan de opdracht voor de gemeente als geheel. We laten ons inspireren door de opdracht “te handelen zoals de Barmhartige Samaritaan dat deed “. Daarbij valt te denken aan directe of indirecte praktische aandacht en hulp aan gemeenteleden, andere plaatsgenoten in nood en ook aan hulpverleningsprojecten wereldwijd.

Voor de uitvoering van de diaconale taken hebben we een indeling gemaakt in groepen met een eigen taak:

Algemeen bestuur:
Het algemeen bestuur regelt de dagelijkse gang van zaken en de maandelijkse vergaderingen en zorgt voor de uitvoering van de genomen besluiten.
Klik hier voor het beleidsplan van de diaconie.

Contactpersonen voor de diaconie zijn:
mevr. Ph. Nieuwenhuis-Matser (secretaris), diaconie@pknzutphen.nl
mevr. C. Pennings-Hanemaaijer (voorzitter)

De overige groepen zijn:
Individuele hulpverlening