PKN
Protestantse Gemeente Zutphen
 
Slechtvalk op de Walburgistoren

Slechtvalk op de Walburgistoren

*update: de jongen zijn geringd. Klik hier om naar de facebook pagina van de Vogelwerkgroep Zutphen om de foto's te zien.* 

Boven in de toren van de Walburgiskerk, ter hoogte van de vlaggenmast, nestelt een paar slechtvalken. Net als vorig jaar zijn er dit jaar maar liefst 2 springlevende kuikens (en 2 overgebleven eieren...) bij het koppel slechtvalken.
Zowel het vrouwtje als het mannetje broeden de eieren uit in 29-32 dagen. De jongen blijven 35-42 dagen in het nest, maar dan duurt het nog circa 2 maanden voordat de jongen zelfstandig kunnen overleven.

De slechtvalken zijn beschermd. Dat betekent dat we ze niet mogen storen. In nauw overleg met de vogelwerkgroep Zutphen wordt besloten wanneer er wel en niet gevlagd kan worden.  

Al vanaf 2015 broeden er slechtvalken in de toren van de Walburgiskerk in Zutphen. In 2015 begon het nog wat mager met 1 jong, 2016 vier eieren maar niet uitgekomen, 2017 drie jongen en nu voor 2018 2 jongen. De
jongen zijn op 10 mei j.l. weer geringd. Het betroffen 2 vrouwtjes met de leeftijd van 23 dagen en 18 dagen. 

Foto's: F. Werkhoven en A. Becht

terug
 
 
LAATSTE NIEUWS:
 
Vacature cantor en organist
 
Liturgische schikking 40 dagentijd - Pasen
meer
 
Jaarthema 2018-2019 Geroepen tot elkaar (8)
meer
 
Adressen kerkgebouwen:

De Wijngaard
Wilhelminalaan 3,
7204 AB, Zutphen

Sint Walburgiskerk
Kerkhof 3,
7201 DM, Zutphen


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.