PKN
Protestantse Gemeente Zutphen
 
Oproep voedselbank Oproep voedselbank
Wie helpt de voedselbank en haar honderden klanten uit de nood ? 
"De voedselbank Zutphen probeert ook tijdens de coronacrisis zo lang als het gaat, haar klanten van gezond voedsel te voorzien. Misschien komen er door de crisis zelfs extra klanten bij. Ongeveer de helft van de vrijwilligers is echter ouder dan 70. Sommigen van hen moeten nu afhaken omdat b.v. hun thuisfront een zwakke gezondheid heeft. Daardoor komt de voedselbank nu chauffeurs en bijrijders tekort. Met een grote bus wordt op vrijdagmorgen altijd voedsel overgebracht naar de uitgiftepunten in Lochem, Eerbeek en Brummen. Dat gebeurt met deels ingevroren voedsel. Op doordeweekse dagen wordt voedsel opgehaald bij supermarkten in de wijde omgeving, en in distributiecentra in Deventer en Apeldoorn. 
De voedselbank is op zoek naar vervangers die voor de duur van de crisis gedurende een of meer dagdelen deze werkzaamheden willen verrichten. Er is geen beloning, wel een onkostenvergoeding. De bijrijders moeten soms zware kratten kunnen tillen, de chauffeurs dienen daarnaast te beschikken  over rijbewijs B, maar moeten ook met een grote bestelbus kunnen manoeuvreren. Er moet ook in overeenstemming met regels van voedselveiligheid gewerkt worden en dus krijgen chauffeurs en bijrijders daarover een korte instructie.
Informatie bij de voorzitter van de voedselbank, Gert Vrieze (0575 433661, gradus.vrieze@hetnet.nl). 
 
terug
 
 
LAATSTE NIEUWS:
 
Volg kerkdiensten via YouTube
meer
 
Jaarthema 2019-2020 Een goed verhaal
Lees hier meer
 
Oproep voedselbank
Wie helpt ons en onze  honderden klanten uit de nood ? meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.