Jaarthema 2019-2020 Een goed verhaal Jaarthema 2019-2020 Een goed verhaal
Bijbelverhalen als bron voor inspiratie en geloof.
Aan de hand van zeven bijbelgedeelten worden we uitgenodigd om die op onze eigen manier te benaderen en te ontdekken waar het verhaal gaat stromen en ons in beweging zet.

“Een eigen huis, een plek onder de zon…”
De kans is redelijk aanwezig dat u dit lied in uw hoofd heeft, als u de voorkant van het boekje gelezen heeft. Toch is dat niet heel erg ver naast wat we gaan doen…
Het wordt een uitwerking van het landelijke thema van de PKN, een goed verhaal.

We gaan ons dit jaar namelijk intensief bezig houden met de plek on-der de zon die wij ons thuis noemen: de wereld. Maar dan vooral hoe de wereld in Gods ogen is: het koninkrijk van God.
Want over niets is zoveel nagedacht en geschreven. Vooral in de Bijbel. We hebben dit jaar zeven goede verhalen uitgekozen die allemaal iets zeggen over Gods koninkrijk: waar het op zou moeten lijken, hoe het zou kunnen zijn, hoe het ons beloofd is en wat we er zelf aan kunnen doen. Uit ieder ‘genre’ van de Bijbel vindt u een verhaal: het Oude Tes-tament en het Nieuwe Testament, de Tenach, geschriften en profeten, Evangeliën en brieven en uiteraard ook een verhaal uit Openbaring.
Er valt veel te zeggen over het koninkrijk van God. Wij nodigen u uit om in huiskamergesprekken, thema-avonden, kerkdiensten of andere momenten samen te zoeken naar en misschien iets te ervaren van dat koninkrijk.
Het is aan u.
Download hier het boekje met het volledige prgrogramma.

Wij wensen u een mooie reis door deze verhalen. En we hopen dat u zich thuis mag weten. In deze verhalen, in deze gemeenschap, op deze aarde. Als een plek onder de zon om te le-ven in Gods licht.