Een lastig verhaal: Schrijf jij de beste preek? Een lastig verhaal: Schrijf jij de beste preek?

De Bijbel staat te boek als een 'goed verhaal'. Toch is dat maar het halve verhaal. Want er zijn ook genoeg lastige passages. Met patriarchale trekken, tijdgebonden voorstellingen en teksten die overlopen van wraaklust en geweld. De Bijbel kan ook een weerbarstig boek zijn waarin verschillende stemmen elkaar tegenspreken. Allesbehalve eenduidig en eenvoudig. Voel jij je geroepen om deze zomer een preek te schrijven over een tekst die te boek staat als lastig? Neem dan deel aan de Nationale Preekwedstrijd 'Een lastig verhaal', georganiseerd door Liberaalchristendom.nl. Zowel theologen als niet-theologen worden uitgenodigd om in de pen te klimmen.

Drie teksten, die doorgaans in kerkdiensten worden gemeden, zijn het uitgangspunt. Het thema speelt in op het nieuwe jaarthema van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN): 'Een goed verhaal'. Voor meerinformatie kijk op

Hartelijke groet en mocht u aan de slag gaan, veel succes!
De JaarThemaCommissie, Maarten Bronder, Douwe Bonnema en Bartha Pluim