PKN
Protestantse Gemeente Zutphen
 
Een lastig verhaal: Schrijf jij de beste preek? Een lastig verhaal: Schrijf jij de beste preek?

De Bijbel staat te boek als een 'goed verhaal'. Toch is dat maar het halve verhaal. Want er zijn ook genoeg lastige passages. Met patriarchale trekken, tijdgebonden voorstellingen en teksten die overlopen van wraaklust en geweld. De Bijbel kan ook een weerbarstig boek zijn waarin verschillende stemmen elkaar tegenspreken. Allesbehalve eenduidig en eenvoudig. Voel jij je geroepen om deze zomer een preek te schrijven over een tekst die te boek staat als lastig? Neem dan deel aan de Nationale Preekwedstrijd 'Een lastig verhaal', georganiseerd door Liberaalchristendom.nl. Zowel theologen als niet-theologen worden uitgenodigd om in de pen te klimmen.

Drie teksten, die doorgaans in kerkdiensten worden gemeden, zijn het uitgangspunt. Het thema speelt in op het nieuwe jaarthema van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN): 'Een goed verhaal'. Voor meerinformatie kijk op

https://www.pthu.nl/actueel/nieuws/!/9434/een-lastig-verhaal-schrijf-jij-de-beste-preek

Hartelijke groet en mocht u aan de slag gaan, veel succes!
De JaarThemaCommissie, Maarten Bronder, Douwe Bonnema en Bartha Pluim
 
terug
 
 
LAATSTE NIEUWS:
 
Kijk en luister naar kerkdiensten via YouTube
meer
 
Jaarthema 2019-2020 Een goed verhaal
Lees hier meer
 
FILMCAFE
meer
 
Oproep voedselbank
Wie helpt ons en onze  honderden klanten uit de nood ? meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.