PKN
Protestantse Gemeente Zutphen
 
Verslag pelgrimswandeling 6 juli 2019 Verslag pelgrimswandeling 6 juli 2019

Een zonnige zaterdagochtend, veel licht, een klein briesje, een ideale temperatuur, volop zomer.
We verzamelen om negen uur op de parkeerplaats bij het landhuis Voorstonden.

Sommigen van ons komen daar met de auto. Anderen pakten de fiets, staken de IJssel over en fietsten door De Hoven en het rivierenlandschap naar het landgoed. Een enkeling woont dichtbij. In totaal zijn we met z'n tienen.

Naast die parkeerplaats is een campingtafel, er is brood, koffie en thee. Er is het weerzien, er zijn de kennismakingen.
We hebben een korte viering waarin we erkennen dat de dag opengaat voor het Woord des Heren.
We lezen uit 1 Corinthiërs 12 : vele gaven, één Geest.
Dan gaan we wandelen, eerst door een prachtig parklandschap met lanen en meren, dan door de bossen en door een kleinschalig cultuurlandschap. Navraag leert mij dat dit geheel wordt beheerd door Natuurmonumenten.
Eerst lopen we in stilte, zonder te spreken. Dat levert direct resultaat op. We horen de wielewaal en één van ons ziet het beestje zelfs.
We lopen langs sloten, over bruggetjes, door weilanden. Zelfs langs een veld met echte rogge. We hebben een korte rustpauze.

Na meer dan twee uur komen we terug op de parkeerplaats. Velen van ons nog zichtbaar onder de indruk van de schoonheid van het landschap en van de wandeling.
We eten nog een boterham, we drinken nog koffie of thee of water, en we zingen een danklied. Dan wordt het langzamerhand tijd om terug te keren naar ons dagelijks leven en naar ons dagelijks ritme.
Na de zomer gaan we door met de pelgrimswandelingen.

Gerrit Bannink

terug
 
 
LAATSTE NIEUWS:
 
Bedankt voor de bloemen
meer
 
Een lastig verhaal: Schrijf jij de beste preek?
meer
 
Verslag pelgrimswandeling 6 juli 2019
meer
 
Jaarthema 2018-2019 Geroepen tot elkaar (8)
meer
 
Adressen kerkgebouwen:

De Wijngaard
Wilhelminalaan 3,
7204 AB, Zutphen

Sint Walburgiskerk
Kerkhof 3,
7201 DM, Zutphen


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.