Liturgische schikking 40 dagentijd - Pasen Liturgische schikking 40 dagentijd - Pasen
Als vast symbool voor deze weken hebben wij voor de letter X gekozen, die staat voor Christus.
Het thema van deze weken is: Hij die mij aankijkt, verbeeld door de spiegel.
Vandaag gaat het over de verzoeking in de woestijn, verlatenheid.
Maar ook is daar Gods liefde, de kracht die overwint.

1e schikking:
De schikking is gemaakt door Marleen Hulsbos en Corien Plantinga

2e schikking:
De schikking is gemaakt door Marleen Hulsbos en Dicky Suitela
Vandaag was de tweede zondag van de 40 dagentijd.
Vast symbool in de schikking voor deze weken is de letter X, die staat voor Christus. Het thema van deze weken is: Hij die mij aankijkt, verbeeld dor de spiegel.
Vandaag horen we van Mozes, die de berg opgaat, van Jezus, die de berg opgaat.
Beiden gaan op weg om God te zoeken.
Op de berg horen zij de stem van God met woorden van liefde voor zijn volk, met woorden van liefde voor zijn zoon.
De rechter foto (ziet u de gerestaureerde wijnrank?) s een mooie aanvulling en is gemaakt door Martin Mannak

3e schikking:
De schikking is gemaakt door Marleen Hulsbos  en Dicky Suitela.
Vandaag iwas de derde zondag van de 40 dagentijd.
Vast symbool in de schikking voor deze weken is de letter X, die staat voor Christus. Het thema van deze weken is: "Hij die mij aankijkt", verbeeld door de spiegel. Vandaag horen we van woede en wanhoop, maar ook van redding en bevrijding.

4e schikking:
De schikking is gemaakt door Tineke Wijers en Corien Plantinga.
Vandaag was de vierde zondag van de veertig dagen tijd. Vast symbool in de schikking is de letter X die staat voor Christus. Het thema van deze weken is: Hij die mij aan kijkt, verbeeld door de spiegel. Vandaag horen we het verhaal van de verloren zoon die terug keert naar huis. Hij heeft het ouderlijk huis verlaten en een losbandig leven geleid. Verbeeld in de veelkleurigheid van bloemen. Van belang is dat de mens het Licht ziet en zo tot bloei komt. Verbeeld in de dezelfde bloemen maar dan dicht bij elkaar.

5e schikking:
Vandaag was de vijfde zondag van de 40 dagentijd. Vast symbool, in de schikkingen van deze zondagen, is de letter X, die staat voor Christus.
Het thema van deze weken is: "Hij die mij aankijkt", verbeeld door de spiegel.
Vandaag horen we het verhaal van de overspelige vrouw. Door anderen wordt ze veroordeeld. De steen verbeeld de keiharde veroordeling, het prikkeldraad het vastzitten in denkpatronen en situaties. Jezus veroordeelt haar niet. Zijn compassie is haar redding en geeft zicht op vernieuwd leven, verbeeld door de witte bloem.
De schikking is gemaakt door Tineke Wijers en Dicky Suitela.

6e schikking:
De Zesde zondag van de vastentijd gaat over de intocht in Jeruzalem.  Er worden kleurige mantels op straat gelegd en takken van de bomen gerukt. De mensen zijn vrolijk. Maar Jezus voelt zich geen koning. De vaste symbolen zijn de letter X, die staat voor Christus en de spiegel: Hij die mij aankijkt.
Volgen wij hem? Wie bieden wij bescherming?
Corien Plantinga en Dicky Suitela maakten de schikking.

Witte Donderdag.
Schikking is gemaakt door Tineke Wijers.

Goede Vrijdag.
Schikking  gemaakt door Dicky Suitela.

Paasschikking.
Gemaakt door Marleen Hulsbos, Tineke Wijers, Dicky Suitela.
Vandaag vieren we Pasen: Het geheim van het leven dwars door de dood heen.  We zien op het kruis veel bloemen, ze vertellen over de gave van het licht dat volop stroomt en dat we door mogen geven. Bloemen zeggen het nog een keer.............. Heus, de liefde gaat het winnen. Het kwaad is er niet meer.