KERKBRIEF NUMMER 3 - 20 JANUARI 2019 KERKBRIEF NUMMER 3 - 20 JANUARI 2019

De Wijngaard, HA
Voorganger: ds. I. Pijpers.
Organist: Gert Oldenbeuving.
Kosters: Elly, Carla, Ineke, Dolf, Eugène en Werner.

De eerste collecte is bestemd voor de diaconie [Het Passion].
De tweede collecte is voor het werk van de kerk.

Er is kindernevendienst voor beide groepen.

Koffiedrinken
De koffie staat klaar na de dienst.

Geroepen tot elkaar
Korte gedachte bij het jaarthema ‘Geroepen tot elkaar’:
2. Uit het niets tot mens geboren,
door Gods adem opgestaan,
trekt de mens zijn levenssporen,
zoekt de weg die hij moet gaan.
(Lied van Margryt Poortstra)
De Jaarthema commissie,
Maarten Bronder, Bartha Pluim, Marja Jaspers Focks, Douwe Bonnema

Week van gebed voor de eenheid der christenen
Vandaag begint de Week van gebed om Eenheid.
Vanuit het Platform van geloofsgemeenschappen vragen we u om deel te nemen aan de verschillende activiteiten om daarmee onze verbondenheid als christenen in Zutphen-Warnsveld te uiten.
Startdienst zondag 20 januari 19-20 uur Taizéviering in Martinuskerk Warnsveld.

Interkerkelijke gebedsuren 19-20 uur
Maandag 21: GKV, t Lichtpunt, W. Dreesstraat 4
Dinsdag 22: LeefZutphen, Lighthouse, Troelstralaan 45
Woensdag 23: Cornerstone, Lighthouse, Troelstralaan 45
Donderdag 24: EGZ, Emmanuelkerk, G. Doustraat 80a
Vrijdag 25: CGK De Bron, Hobbemakade 2

Slotvesper zaterdag 26 januari 17-18 uur St. Janskerk, Tengnagelshoek 10a.

Verder in deze gebedsweek
Zo 20, 16.30: Leerdienst in de Bron
Di 22-vr 25, 9.30-12.00: Koffie inloop in de EGZ
Di 22, 9.00: Psalmgebed in het Lichtpunt
Wo 23, 9.30: Eucharistieviering in de St. Janskerk
Wo 23, 10.00-11.30: Koffieochtend in De Wijngaard
Wo 23, 19.00: Bijbelkring in De Wijngaard
Do 24, 12.15: Middagpauzedienst in de Ev. Luth. kerk

Kinderleerhuis
Binnenkort is het weer zover, dan begint het Kinderleerhuis weer. Op zondag 3 en 10 februari leer je tijdens de dienst van alles over wat er tijdens de kerkdienst in de kerk gebeurt. Ook leer je over de betekenis van het Avondmaal en de doop. In de tweede bijeenkomst wordt ook de dienst van 17 februari voorbereid.
Op 17 februari is er een feestelijke dienst voor en door kinderen. Daar vieren we dan ook het Avondmaal samen. Het kinderleerhuis is voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8. Opgeven kan bij ds. Irma Pijpers,
Doen jullie ook mee?

Verbouwing van ons Kerkgebouw De Wijngaard
U ziet het, we zijn nog lang niet klaar maar we zijn een eind gevorderd dankzij de bouwlieden en vele vrijwilligers. Het Leeflang orgel en de vleugel zijn tussentijds gestemd. In de kerkzaal zal binnenkort nog toegevoegd worden de Poort (met screen) en de Gedenkwand met daarop aangebracht ons mozaïek van de wijnrank.
De rest van de afwerking zal naar verwachting in de maand februari a.s. plaatsvinden en de laatste hand (het leggen van de vloerbedekking in de nieuwe hal) is gepland voor uiterlijk begin maart a.s. Heeft u vragen of wilt u uw reactie met ons delen dan kan dat via de mail:   of spreek ons aan tijdens de koffie!
Met een hartelijke groet, namens de Kerkrentmeesters Hetty Bronder-Oskamp.

Kerkbalans 2019 komt eraan!
We zijn een prachtige kerkgemeente en we bouwen letterlijk en figuurlijk eraan om allerlei activiteiten, voor alle leeftijden, voor allerlei groepen mogelijk te maken. Het thema van de actie dit jaar is: *Geef voor je kerk*.
De kerk krijgt zoals u weet geen subsidie en is dus volledig afhankelijk van de financiële bijdrage van betrokken kerkleden, van mensen zoals u. Is de kerk voor u ook een plek van ontmoeting en inspiratie?
Doe dan mee aan Kerkbalans en vul het toezeggingsformulier ruimhartig in.
Wist u dat dit de grootste inzamelactie van het land is?
In de week van 21 januari a.s. ontvangt u een brief met het verzoek om bij te dragen.
In de week van 28 januari a.s. komt een vrijwilliger het formulier bij op ophalen.
Kijk voor meer informatie in de flyer die bij de brief zit.
Via deze weg willen wij u alvast hartelijk bedanken voor uw bijdrage.
Met een hartelijke groet, namens de Kerkrentmeesters, Hetty Bronder-Oskamp.

Belangstelling voor het KOSTERS-team?
Voor het kostersdiensten in zowel de Walburgis als De Wijngaard zoeken we nog meer vrijwilligers die willen meedraaien in het kosters-team. Het kostersteam draait goed alleen willen wij nog graag wat uitbreiding, nu hebben de kosters dienst eens in de vier weken dienst op een zondag.
Het zou fijn zijn dat er zich nog een paar mensen zich aanmelden zodat het eens in de maand of 6 weken wordt. Doordat u gezamenlijk een hecht team vormt, kunt u gemakkelijk onderling ruilen.
Als u meer wilt weten, belt u dan met Carla van Wouwe. Telefoonnummer: 06-21711465 of mail:
NB. Ook als u een paar vragen hebt waarover u eerst meer wilt weten voordat u zich aanmeldt, is Carla u graag van dienst.