50 jaar de Wijngaard 50 jaar de Wijngaard

Dominees van weleer waren door Olaf Haasnoot uitgenodigd om zaterdagmiddag 2 mei 2009 herinneringen met gemeenteleden op te halen. Vijf dominees waren present en Johan Pap vertegenwoordigde ds. Dekker, die verhinderd was. Na een informeel samenzijn in de grote zaal gingen we naar de kerkruimte. Onder leiding van ds. Haasnoot ontstonden boeiende gesprekken. Daarna werden dominees, echtgenotes en gemeenteleden die actief betrokken waren bij deze dag na een korte pauze getrakteerd op een heerlijk diner verzorgd door Willemien Becht. Voor 28 mensen verzorgde zij geassisteerd door Jetske Norg, een bijzondere bouillon van kastanje champignons, asperges met zalm en een heerlijk toetje.

Diner met de dominees van weleer op 2 mei 2009

Zondag 3 mei 2009 werd het 50ste jaar gevierd in een drukbezochte dienst, gekleurd door gemengde gevoelens, zoals ds. van Es vertolkte. 50 kaarsjes werden aangestoken met hulp van de kinderen, die later een wijnstruik met teksten van hoop, bij de kaarsjes neerzetten. Ds. Haasnoot sprak over een kerk in beweging, over sommige mensen, die zich ooit niet meer binnen de kerk thuis voelden, pijn geleden hebben in diezelfde kerk over een regelmatige bezinning binnen die kerk en over samen op weg gaan.
Ds. Sluis presenteerde samen met Johan Bosman de nieuwe tafel, die met opbrengsten van zijn veiling gefinancierd is.

Na de dienst bekeken we de fototentoonstelling van Jacobien Moes en Arie de Zeeuw, met een reeks van foto’s uit diverse periodes. Daarna vervolgde een koffie bijeenkomst die eveneens druk bezocht werd.

Op 9 mei zijn de festiviteiten afgesloten met om een kindertheater, een spelprogramma en pannenkoeken eten. Klik hier voor een verslag.

Wervelende show van Albertina en René op de feestavond van 11 september 2009 in De Wijngaard
Onder deze titel presenteerden Betty Vedder en Riemer van der Meulen op vrijdagavond 11 september in De Wijngaard een bijzonder programma. Als Albertina en René hadden zij een luchtige show met sketches, anekdotes, een quiz, en liedjes op bekende Nederlandse melodieën. De liedjes werden meegezongen door alle aanwezigen, en dat waren er heel veel. Op de piano werden ze professioneel begeleid door Harry Wieten. Aanleiding was de vijftigste verjaardag van De Wijngaard. In hun programma richten Albertina en René zich zowel op het verleden van de Sint Walburgiskerk als op dat van De Wijngaard. In het programma ging het niet alleen over de bouw van De Wijngaard en de restauratie van de Walburgiskerk. Ook over bijvoorbeeld dominees en kosters konden zij de nodige komische verhalen vertellen. In een apart lied werden - terecht - de kosters in het zonnetje gezet.
Klik hier voor enkele foto's.