KERKBRIEF NUMMER 1 - 6 JANUARI 2019 KERKBRIEF NUMMER 1 - 6 JANUARI 2019

Walburgiskerk
Voorganger: ds. R. Heins.
Organist: Klaas Stok.
Kosters: Coby en Gert Aartsen.

De eerste collecte is bestemd voor de diaconie [SPOT Tanzania].
De tweede collecte is voor het werk van de kerk.

Er is kindernevendienst voor beide groepen.

Koffiedrinken
De koffie staat klaar na de dienst. De grote tafel is voorzien van kopjes en koffie, om file te voorkomen voor het buffet.
Wij kunnen ook elkaar een goed nieuwjaar wensen onder genot van een hapje en drankje.

Engeltjes
De boom bij de preekstoel met de vele liedboek- engeltjes met liedteksten was versierd door onze gemeente. U mag na afloop van de dienst een engeltje mee naar huis nemen om terug te denken aan dit mooie kerstfeest en de liederen te blijven zingen! (Op=op)

Mediteren
Op 9 januari gaan we om 19.30 uur weer mediteren in de bovenzaal van Hier (bij de wijngaard). Het thema betreft de reis die we na de geboorte van Jezus weer zijn gestart, mee met het licht of juist niet? Wees nieuwsgierig en welkom in 2019. Marlette en Willemien.

Telefoonnummer ds. Pijpers doet het weer
Na heel wat gedoe, is het eindelijk gelukt om het nummer dat u kent weer operabel te krijgen. Gelukkig is dat nu weer het geval. U kunt mij dus weer gewoon bereiken op 0575-785490. Vriendelijke groet, ds. Irma Pijpers

Week van gebed voor de eenheid der christenen
“Recht voor ogen” is dit jaar het thema voor de oecumenische gebedsweek van zondag 20 tot en met zaterdag 27 januari. Gedurende deze week is er een groot aantal activiteiten:
De Startdienst is deze keer de Taizéviering in de Martinuskerk op 20 januari van 19-20 uur.
Op maandag tot en met vrijdag zijn er, steeds van 19-20 uur interkerkelijke gebedsuren:
Maandag 21 bij de GKV in het Lichtpunt, W. Dreesstraat 4
Dinsdag 22: bij LeefZutphen in het Lighthouse, Troelstralaan 45
Woensdag 23: bij Cornerstone in het Lighthouse, Troelstralaan 45
Donderdag 24: bij de EGZ, Emmanuelkerk, G. Doustraat 80a
Vrijdag 25: bij de CGK, De Bron, Hobbemakade 2

De Slotvesper is op zaterdag 26 van 17-18 uur in de St Jan

Verder in de gebedsweek:
Zondag 20: 16.30 Leerdienst in De Bron
Dinsdag 22-vrijdag 25: 9.30-12.00 Koffie inloop in de EGZ
Dinsdag 22: 9.00 Psalmgebed in het Lichtpunt
Woensdag 23: 9.30 Eucharistieviering in de St Jan
Woensdag 23: 10-11.30 Koffieochtend in De Wijngaard, Wilhelminalaan 3
Woensdag 23: 19.00 tot 20.00 Bijbelen in De Wijngaard
Donderdag 24: 12.15 Middagpauzedienst in de Ev. Lutherse Kerk

Zelfgebakken taart
Lydia Schroer biedt aan om taarten te bakken en te verkopen voor de stoelenpot.
Een appeltaart voor €10,00 of kersen/ noten taart voor €15,00. Uit ervaring weten we dat ze heerlijk zijn! U kunt haar bellen 0575 512382 en afspreken welke taart, wanneer en hoe ze zijn af te halen. Deze actie loopt tot 22/1.
Van harte aanbevolen door de stoelenpot commissie.

Stampottenbuffet
De stichting Diaconale Hulp Roemenië organiseert op donderdag 7 februari weer haar jaarlijkse stamppottenbuffet in de Wijngaard. Aanvang 18.00 uur. Kosten: € 15,- p.p. excl. de drankjes.
U kunt zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar Taco Bais of te bellen 0575-548417. Wij hopen dat u weer gezellig met ons mee zult eten.

Pelgrimstocht
Op zaterdag 12 januari (dat is komende zaterdag al!) wordt de eerstvolgende pelgrimstocht gehouden. We lopen deze keer maximaal 10 km. Centraal punt in de wandeling is het heiligenbeelden museum in Kranenburg.
Het museum vraagt entree, maar is vrij toegankelijk als je een geldige museum(jaar)kaart toont, dus als je die hebt is het fijn om die mee te nemen. Stilte en bezinning krijgen ruim baan op deze ochtend.
We verzamelen om 9 uur bij de Wijngaard in Zutphen, en verwachten daar rond 13 uur weer terug te komen.
Aanmelden kan bij Berto Salfischberger mail  tel 06 27136 879.

Stoelenpot
Vandaag is de laatste keer dat u na de dienst de setjes kaarten met de aquarellen van Derk Braunius kunt aanschaffen. Ze zijn in prijs verlaagd van € 7,50 naar € 6,- per setje van 5 stuks (inclusief enveloppen). Verschillende van u hebben de kaarten als kerstkaarten gebruikt - waar ze overigens uitermate geschikt voor waren - maar ze doen het ook erg goed als gewoon sfeervolle kaart tussendoor.
Na vandaag kunt de kaarten bij Sjaak Meijer bestellen via 06-16150208 of  Vooral van het - herdrukte - setje 'Stad' zijn nog behoorlijk wat setjes over, het setje 'Land' is nagenoeg uitverkocht. Uw gift blijft welkom op bankrekeningnummer NL96RABO0373733992 t.b.v. CvK Prot. Gem. Zutphen (let op: dat is inderdaad hetzelfde als dat voor de Solidariteitsbijdrage). O ja, de stand is tot boven de € 18.000 (180 stoelen) gestegen.

Belangstelling voor het KOSTERS-team?
Voor het kostersdiensten in zowel de Walburgis als De Wijngaard zoeken we nog meer vrijwilligers die willen meedraaien in het kosters-team. Het kostersteam draait goed alleen willen wij nog graag wat uitbreiding, nu hebben de kosters dienst eens in de vier weken dienst op een zondag. Het zou fijn zijn dat er zich nog een paar mensen zich aanmelden zodat het eens in de maand of 6 weken wordt.
Doordat u gezamenlijk een team vormt, wordt niemand onevenredig zwaar belasten kunt u onderling ruilen.
Als u meer wilt weten, belt u dan met Freek Pennings.
Telefoonnummer: 06-40889257 of mail:
NB. Ook als u een paar vragen hebt waarover u eerst meer wilt weten voordat u zich aanmeldt, is Freek u graag van dienst.