KERKBRIEF NUMMER 50 - 30 DECEMBER 2018 KERKBRIEF NUMMER 50 - 30 DECEMBER 2018

Walburgiskerk
Voorganger: ds. van Prooyen-Schuurman.
Organist: Klaas Stok.
Kosters: Carla van Wouwe en Eugène de la Rambelje.

De eerste collecte is bestemd voor de diaconie.
De tweede collecte is voor het werk van de kerk.

Er is kindernevendienst voor beide groepen.

Mededelingen

Koffiedrinken De koffie staat klaar na de dienst. De grote tafel is voorzien van kopjes en koffie, om file te voorkomen voor het buffet.

Avondgebed 31 december
Zoals ieder jaar luiden we het oude jaar uit met een avondgebed. Deze zal dit jaar ook plaatsvinden en wel om 17.00 uur in de Walburgiskerk. We zingen mooie liederen, onder andere het prachtige oudejaarslied van Ditrich Bonhoeffer, dat hij in 1944 schreef.
Daarnaast zal ook de lofzang van Maria klinken, maar wel iets anders dan we gewend zijn: in het Latijn. Dit is een resultaat van de workshop Gregoriaans zingen die tijdens de dienstenveiling (ten behoeve van de stoelenpot) geveild is. Weet u welkom om zo samen in een verstild avondgebed het oude jaar af te sluiten.

Kerstpakketten inruil actie
Op 6 januari houden we onze eerste kerstpakketten inruilactie, u kunt de items uit uw kerstpakket meenemen naar de kerk, bij de koffie stallen we de producten (al dan niet om op te eten) uit.
U kunt dan een ander product meenemen óf uw product te koop aan bieden. De opbrengst van de verkochte goederen komt ten goede aan de Maakplaats, een creatief initiatief in Brummen voor kinderen en tieners. Zo komt wat u niet kan gebruiken ten goede aan anderen. Wat een heerlijke manier om het nieuwe jaar in te gaan!

Mediteren
Op 9 januari gaan we om 19.30 uur weer mediteren in de bovenzaal van Hier (bij de wijngaard). Het thema betreft de reis die we na de geboorte van Jezus weer zijn gestart, mee met het licht of juist niet? Wees nieuwsgierig en welkom in 2019. Marlette en Willemien.

Pelgrimstocht
Hoewel de volgende pelgrimstocht "pas" in het volgende jaar wordt gehouden, is dat toch al dichterbij dan u misschien denkt. Op zaterdag 12 januari wordt de eerstvolgende pelgrimstocht gehouden. We lopen deze keer maximaal 10 km en waarschijnlijk in de omgeving van Vorden. Stilte en bezinning krijgen ruim baan op deze ochtend. We verzamelen om 9 uur bij de Wijngaard in Zutphen, en verwachten daar rond 13 uur weer terug te komen.
Aanmelden kan bij Berto Salfischberger mail  tel 06-27 136 879.

My Home: nieuwe vorm van wonen voor psychisch kwetsbare mensen in Zutphen
Er zijn mensen die hun hele leven een steuntje in de rug nodig hebben. My Home is een aanvulling op de professionele hulpverlening en vormt een ontbrekende schakel in de begeleidingsbehoefte vanuit de samenleving. Vrijwilligers die optimaal worden toegerust, kunnen na training en onder begeleiding van een coach daarbij het verschil maken. Met vrijwilligers vanuit de gezamenlijke kerken en geloofsgemeenschappen in Zutphen mag ik dit project in de gemeente Zutphen opzetten.
Op 15 januari zal er een informatieavond plaatsvinden in de EGZ Gerard Doustraat 80A 7204 EV Zutphen.
Ik hoop u dan te ontmoeten. Voor meer informatie kunt u me bellen of mailen.
Arendtje van de Scheur tel.:06-20635061, mail:

Zelfgebakken taart
Lydia Schreur biedt aan om taarten te bakken en te verkopen voor de stoelenpot.
Een appeltaart voor €10,00 of kersen/ noten taart voor €15,00. Uit ervaring weten we dat ze heerlijk zijn! U kunt haar bellen 0575 512382 en afspreken welke taart, wanneer en hoe ze zijn af te halen. Deze actie loopt tot 22/1.
Van harte aanbevolen door de stoelenpot commissie.

Stoelenpot
Het wordt billen knijpend spannend of nog voor 31 december van dit jaar in de Stoelenpot het beoogde bedrag van € 20.000 zit. Momenteel zit er ruim € 17.000 in. Een enorme sprong vergeleken met vorige week: 20 stoelen erbij!
Totaal nu 174 stoelen.
Helpt u ons met de laatste € 3.000? Laatste loodjes zwaar? Met uw hulp niet!
Wellicht komt u door uw gift aan de stoelenpot over de aftrekdrempel voor giften voor de inkomstenbelasting. Een echte win-winsituatie. Wellicht wilt u gewoon weer lekker zitten in de Wijngaard. De afgelopen dagen zijn er overigens verschillende 'gastenstoelen' gesponsord. Geweldig idee en het helpt de stand snel omhoog. Elke gift maakt ons blij! Als richtlijn geldt nog steeds: stoelpoot € 25, - zitting € 50, - en complete stoel € 100, -. Uw gift blijft welkom op het nieuwe bankrekeningnummer NL96RABO0373733992 t.b.v. CvK Prot. Gem. Zutphen (let op: dat is inderdaad hetzelfde als dat voor de Solidariteitsbijdrage).