Bloemschikkingen Advent Bloemschikkingen Advent

1e Advent.
Verwachtingsvol en ingekeerd zijn we, gesymboliseerd in de paarse kleur, in de Adventsperiode. De Adventskrans met iedere adventszondag meer groen, als symbool van God in eeuwigheid en hoop. Engelen die ons bijstaan in het ontvangen van de ander, de onverwachte gast, zoals bij Abraham en Sara.

Deze bloemschikking is gemaakt door Corien Plantinga, Coby Pennings en Sineke Oegema.

2e Advent.
De kerstkrans omlijst in meer groen als teken van hoop en eeuwigheid. Als symbool van het blijvende liggen kiezels in het zand. De gezonden engel door God geeft ons en Elia bij de braamstruik een handreiking naar zorg en liefde voor onszelf en onze medemens. Ook gesymboliseerd door de witte rozen.

Deze schikking  is gemaakt door Corien Plantinga, Coby Pennings, Tineke Wijers.

3e Advent
De derde advent, de krans wordt weer lichter ven kleur. Kerst nadert! Jacob droomt, er is verbinding tussen hemel en aarde. Hij ziet een ladder vol engelen. De volgende ochtend richt hij een steen op en geeft de plaats een nieuwe naam; Betel.

Deze keer is de bloemschikking gemaakt door Corien Plantinga en Coby Pennings.