Gezocht - Coördinator werkgroep Kerk&Vluchteling Gezocht - Coördinator werkgroep Kerk&Vluchteling

GEZOCHT per oktober 2018
Coördinator werkgroep Kerk&Vluchteling Zutphen (ca. 4 uur in de week)
 Ben je begaan met vluchtelingen?

• Verbonden aan een kerk in Zutphen/Warnsveld?
  • Vind je het leuk om samen te werken, te organiseren en te netwerken?
  • Heb je gevoel voor communicatie?
Dan is deze rol vast wat voor jou.
De werkgroep (sinds 2015) bestaat uit vertegenwoordigers van diverse kerken en genootschappen. De gedachte is dat kerken gezamenlijk meer kunnen betekenen voor "de vreemdeling als naaste".  Het is een netwerk van mensen die er voor de bewoners van het AZC en statushouders wil zijn en hiervoor activiteiten ondersteunt. Dat kan financieel, maar ook met hulp van mensen uit een vrijwilligerspool. We houden elkaar en onze gemeenschappen op de hoogte, delen informatie en kennis, en helpen waar mogelijk initiatieven van de grond te krijgen.
Voorbeelden zijn: Bed Bad en Brood-project met de gemeente; inloop en ontmoeting; informatieavonden voor vrijwilligers en geïnteresseerden; Maatjesproject en kinderactiviteiten op het AZC.
 De komende twee jaar willen we ons focussen op:
  • Bed Bad en Broodvoorziening
  • Hulpvragen ophalen en vrijwilligers inzetten
  • Ondersteuning vrijwilligers uit kerken
  • Versterking samenwerking met AZC en andere organisaties
 Help je mee om hier een slinger aan te geven, en misschien zelfs een nieuwe draai?
 De taken van de coördinator bestaan uit:
  • Beheren                    Bijhouden webmail; agendavoorstel doen; begroting en verslag maken, nieuwsberichten schrijven.
  • Verbinden                 Contact onderhouden met andere werkgroepleden; vrijwilligers; kerken en externe organisaties
  • Organiseren             Bijvoorbeeld het organiseren van een vrijwilligersavond of een informatiebijeenkomst
In de werkgroep zijn een aantal taken al belegd. Zo is er een technisch voorzitter; een notulist; iemand die een aantal communicatietaken  op zich heeft genomen en een penningmeester.
Het is een vrijwilligersfunctie. Onkosten worden uiteraard vergoed.

Stuur gerust een mailtje als je nieuwsgierig bent geworden! Dan nemen we contact met je op.

Of bel: 06 22938761
Emma Gossink (PKN Zutphen) & Deddie van Alphen (PKN Warnsveld)