PKN
Protestantse Gemeente Zutphen
 
UPDATE: Het werk van Kerk & Vluchteling Zutphen UPDATE: Het werk van Kerk & Vluchteling Zutphen
Het werk van Kerk & Vluchteling Zutphen
 
Het is alweer het derde jaar dat de kerken in Zutphen gezamenlijk aan de slag zijn voor de vluchtelingen uit het AZC. Het Maatjesproject; de inloop in de Eekschuur; zijn voorbeelden van wat de werkgroep Kerk & Vluchteling zoal doet. Een belangrijk wapenfeit van de afgelopen periode is de noodopvang voor mensen die geen recht meer hebben op opvang in het AZC, maar nog wel in procedure kunnen. Dan sta je letterlijk op straat. We waren van mening dat de gemeente hier verzaakte en wilden een oplossing waar we uiteraard aan meewerken met vrijwilligers.  Het is gelukt om de gemeenteraad te overtuigen!  Samen met Kerk en Vluchteling is nu noodopvang. Een eerste stap, het is nog niet structureel  geregeld, maar toch. De werkgroep heeft een (bescheiden) Noodfonds in dit kader heeft opgezet.
 
Veel aanbod
In Zutphen heeft het aantal initiatieven een hoge vlucht genomen. Buddy-to-buddy, sportclubs, diverse taalprojecten, activiteiten op het AZC: het loopt allemaal als een tierelier. En dan hebben we het nog niet eens over alle verbindingen en vriendschappen die mensen zelf aangaan. Ook in de kerken zien we dat: er ontstaan per kerk contacten en initiatieven en mensen uit kerken zijn zelf actief op het AZC, zoals met de knutselclub, en de muziek - en spelgroep. Nu het aantal vluchtelingen afneemt, zien we ook dat er minder vrijwilligers nodig zijn bij het Maatjesproject.
 
Capaciteit
Kerk en Vluchteling concentreert zich op het ondersteunen van initiatieven financieel en helpt ook initiatieven van de grond te krijgen. Dus als iemand zich aanbiedt om te koken met vluchtelingen, dan is het nodig om te onderzoeken wat er mogelijk is en om aan het bellen en regelen te gaan. Voor dat laatste ontbreekt het de werkgroep momenteel aan capaciteit. Daarom hebben we nu een vacature voor coördinator.
 
Heeft u een vraag, mail die dan naar: 
 
terug
 
 
LAATSTE NIEUWS:
 
Bedankt voor de bloemen
meer
 
Een lastig verhaal: Schrijf jij de beste preek?
meer
 
Verslag pelgrimswandeling 6 juli 2019
meer
 
Jaarthema 2018-2019 Geroepen tot elkaar (8)
meer
 
Adressen kerkgebouwen:

De Wijngaard
Wilhelminalaan 3,
7204 AB, Zutphen

Sint Walburgiskerk
Kerkhof 3,
7201 DM, Zutphen


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.