PKN
Protestantse Gemeente Zutphen
 
Radio Kerkplein stopt

Radio Kerkplein stopt

De tijden veranderen. Er worden telkens weer nieuwe initiatieven bedacht, andere, oude en vertrouwde activiteiten worden beëindigd of verdwijnen geruisloos.
Nu heeft het stichtingsbestuur van Radio Kerkplein het besluit moeten nemen om te stoppen met de uitzendingen via de Lokale omroep B-FM per 31 december a.s.

Toen in Zutphen de Lokale omroep Berkelstroom werd opgericht (± 1987)  kregen de kerken de uitnodiging om ook mee te doen. Daar is toen positief op gereageerd door de meeste kerken en meer dan 26 jaar lang hebt u elke zondagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kunnen luisteren naar kerkelijk nieuws uit de regio, interviews, geestelijke en klassieke muziek, en van 12.00 – 13.00 uur naar een viering van een van de deelnemende kerken. Tientallen vrijwilligers maakten dit mogelijk, programmamakers, technici, presentatoren, interviewers, en zovele gasten die werden uitgenodigd iets te vertellen voor de microfoon.
Jammer dat dit toch moet eindigen. Daar zijn meerdere redenen voor. Zo werd het steeds moeilijker vrijwilligers te vinden wanneer er vacatures moesten worden vervuld. Enkele kerken moesten zelfs helemaal afhaken. Maar ook hebben de meeste kerken de laatste tijd zelf het internet gevonden om hun kerkdiensten uit te zenden. De doelstelling die in het begin voor ogen stond is sterk gewijzigd. Daarbij komt dat telkens de vraag werd gesteld naar de luisterdichtheid, een vraag die nooit beantwoord kon worden. Waren het er veel of  juist heel weinig?
Eens komt dan de tijd om helemaal dit werk voor de kerken te beëindigen. Het stichtingsbestuur heeft haar opdracht aan de kerkenraden teruggegeven en deze hebben daarmee ingestemd.

Namens Radio Kerkplein,
ds Wim Stolte, voorzitter stichtingsbestuur
De Nutteler 22, 7231 NR Warnsveld

Klik hier voor het laatste uitzendschema. 

terug
 
 
LAATSTE NIEUWS:
 
GroeneKerkenroute 23 juni
meer
 
UPDATE: Het werk van Kerk & Vluchteling Zutphen
meer
 
Hervorming pastoraat
klik hier voor alle info.
 
Jaarthema 2017-2018
meer
 
Meedenken met jaarthema 2018
meer
 
Verbouwplannen Walburgiskerk
meer
 
Adressen kerkgebouwen:

De Wijngaard
Wilhelminalaan 3,
7204 AB, Zutphen

Sint Walburgiskerk
Kerkhof 3,
7201 DM, Zutphen


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.