Bokemei Bokemei
De naam 'Bokemei' betekent in het Ghanees ‘Jij en de ander’ en staat voor samenwerking. Initiatiefnemer en voorzitter Abbey is zelf Ghanees en woont al 32 jaar in Nederland. Hij weet als geen ander wat armoede en dakloos zijn betekent. Daarom wil hij iets terugdoen voor zijn land. Samen met een groep gemotiveerde mensen.

Stichting Bokemei heeft natuurlijk een eigen website.

Voor het laatste nieuws klikt u hier op de laatste nieuwsbrieven:

Zomer nieuwsbrief 2018
Bezoek van Freek september 2017
Bezoek van Freek aan Bokemei 2017
Februari 2016
November 2015
Zomer 2015
Maart 2015
November 2014
September 2014
Mei 2014
November 2013

Vanaf het begin werkt Bokemei nauw samen met bevolking, lokale autoriteiten en buurtraden. Het verzoek van de locale vrijwilligersorganisatie Mikebo om te helpen met goed onderwijs en banen gaf de doorslag. Goed onderwijs is moeilijk bereikbaar voor kinderen uit sloppenwijken. Abigail, buurtbewoonster uit LA: “mijn kinderen leren niets, want de onderwijzers zijn er vaak niet, omdat ze liever les geven op een particuliere school waar ze meer verdienen. Ik heb geen geld om mijn kinderen naar een particuliere school te sturen. “

Inmiddels is een scholengemeenschap gerealiseerd (benedenlaag) voor kleuter en basisonderwijs. In 2014 start de bouw van de 1e en 2e etage van het voortgezet onderwijs (Junior High School) voor leerlingen van 12 tot 16 jaar. Totale capaciteit: 350 leerlingen.2011:

entree schoolcomplex .......................... benedenlaag voltooid

2012: start kleuter en basisonderwijs

2014: bouw 1e en 2e etageVoortgezet onderwijs

De (reguliere) opleiding duurt drie jaar, maar is erg theoretisch. Na het eindexamen kunnen de leerlingen weinig met deze kennis. Bokemei knoopt er een vierde jaar aan vast en bouwt een praktijkelement in met stages en praktijkwerkplaatsen om ervaring op te doen. Aansluitend worden de leerlingen geholpen met het vinden van werk of met een eigen bedrijfje.

De school staat op eigen grond, nadat de lokale koning een stuk grond aanbood. De vrijwilligersorganisatie Mikebo hielp mee om het terrein bouwklaar te maken en bouwde de omheining.

Egaliseren van grond met shovel..... en door vrouwen