ANBI gegevens Diaconie ANBI gegevens Diaconie
Kerkelijk Bureau, Kerkhof 3, 7201 DM Zutphen
Website: www.pknzutphen.nl

Doelstelling
De opdracht om te zien naar de ander in nood is gegeven aan elk gemeentelid en aan onze geloofsgemeenschap in zijn totaliteit. De Diaconie probeert de gemeente bewust te maken van deze opdracht en geeft ook zelf vorm en inhoud aan de opdracht voor de gemeente als geheel. We laten ons inspireren door de opdracht "te handelen zoals de Barmhartige Samaritaan dat deed". Daarbij valt te denken aan directe of indirecte praktische aandacht en hulp aan gemeenteleden, andere plaatsgenoten in nood en ook aan hulpverleningsprojecten wereldwijd.

Het beleidsplan 2014- 2018 is gepubliceerd op de webpagina van de diaconie.

Bestuurssamenstelling
De Diaconie wordt bestuurd door het College van Diakenen. De voorzitter, secretaris en penningmeester worden in functie verkozen. De Diaconie wordt in zaken van vermogensrechtelijke aard vertegenwoordigd door voorzitter en secretaris tezamen.

Beloningsbeleid
De Diaconie heeft geen werknemers in dienst. Alle werkzaamheden gebeuren door vrijwilligers en worden pro deo gedaan.

Activiteiten
De vele activiteiten die op centraal niveau en in de wijkgemeenten plaatsvinden worden regelmatig gepubliceerd in het kerkblad Op Weg en op de webpagina van de diaconie.

Financiële verantwoording
De begroting en de jaarrekening van de Diaconie van de Protestantse Gemeente Zutphen zijn openbaar en worden samengevat en gepubliceerd  op de website.