KERKBRIEF NUMMER 29- 16 AUGUSTUS 2020 KERKBRIEF NUMMER 29- 16 AUGUSTUS 2020

Zang: Jan Marten Praamsma en Bram van der Scheur
Koster: Ineke en Dolf Ponger
Techniek: Berto Salfischberger en Werner Beldman

Voor de diaconie en voor de kerk

Weer naar de kerk
Met ingang van deze maand mogen meerdere mensen de kerkdiensten bezoeken. Natuurlijk blijft de anderhalve meter maatregel van kracht, en aanmelden is niet meer nodig.
Wel is een registratie van de aanwezige mensen noodzakelijk. U wordt gevraagd bij binnenkomst uw naam en contactgegevens op een lijst in te vullen. Door deze vorm van registratie verklaart u tevens dat u zich goed voelt en geen last heeft van coronasymptomen en ook de afgelopen 14 dagen geen contact heeft gehad met personen die met coronavirus besmet waren.
Het is fijn om elkaar als gemeenteleden weer terug te zien in de kerk. Ook al is er nog geen koffie na afloop, we kunnen wel samen vieren en elkaar ontmoeten!
Voor gemeenteleden die niet in de kerk aanwezig kunnen zijn, is er nog steeds de mogelijkheid om de dienst online te volgen via YouTube of kerkomroep.nl.

Nog enkele opmerkingen:
- We gebruiken alleen de hoofdingang (onder de toren) zowel bij binnenkomst als bij vertrek.
- Volg de aanwijzingen van de coördinatoren (met rode hesjes) bij het vinden van een zitplaats.
- Volgens de richtlijnen van de PKN mag er weer gezongen worden! Neemt u dus uw Liedboek mee. De   gemeentezang zal ondersteund worden door enkele zangers.
- Bij de uitgang zijn collecteschalen geplaatst.

Privacy
Het is mogelijk dat u tijdens de dienst kort gefilmd wordt. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat voor de dienst melden bij de coördinatoren of de technici. U krijgt dan een ‘veilige’ plaats.

Hulp voor getroffenen explosie Libanon
Door de enorme explosie in de haven van Beiroet zijn zeker honderd doden en duizenden gewonden gevallen, de helft van de stad is beschadigd en 300.000 mensen zijn dakloos. De nood is hoog: Libanon zucht al onder een zware economische crisis en de gevolgen van de coronacrisis. Kerk in Actie is noodhulp gestart via het internationale kerkelijk netwerk en de eigen partners ter plekke. Uw steun voor Libanon is zeer hard nodig!
"Mensen zijn in shock en totaal ontredderd," vertelt Wilbert van Saane, uitgezonden medewerker van Kerk in Actie in Libanon. "Beiroet lijkt een oorlogsgebied, gebouwen zijn weggevaagd en er zijn heel veel gewonden".
Naast de vele slachtoffers en materiële schade doemt er een nieuw probleem op: graansilo´s in de haven zijn zwaar beschadigd. Wilbert: "Daar maak ik me zorgen over. Nu is men vooral gericht op medische zorg, de ziekenhuizen zijn overvol. Maar straks is er het probleem van tekort aan meel."
Ruim 300.000 mensen zijn van het ene op het andere moment dakloos geworden. Huizen en bezittingen zijn weggevaagd. Mensen hebben niets meer. Kortom, een ramp van onvoorstelbare omvang!

Via ACT, het internationale kerkelijke netwerk waar Kerk in Actie lid van is, wordt eerste noodhulp geboden. Mensen ontvangen voedsel, water, kleding en hygiënematerialen. Ook wordt hulp geboden bij het herstel van gebouwen en traumaverwerking.

Kom ook in actie en help de slachtoffers van de verwoestende explosie in Beiroet. Geef een gift en maak uw bijdrage over op NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie, of op NL61 RABO 0376 7008 82 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Zutphen o.v.v. 'Slachtoffers explosie Beiroet'. Vanuit de eigen middelen heeft de Diaconie inmiddels al een bijdrage overgemaakt aan Kerk in Actie. Alvast bedankt voor uw bijdrage!

Woensdag 19 augustus géén HAAKMAARAAN
Op woensdag aanstaande, op de 19e augustus, is er geen creatieve markt. We hebben gemerkt dat vanwege de vakantietijd én de warmte (waarvan we op dit moment nog niet weten hoe lang die aanhoudt) het verstandig is om deze datum even voorbij te laten gaan.
Tegelijk willen we u graag laten weten dat op woensdag 5 augustus zulke prachtige pakketten (waaraan soms gelukkig nog net iets moet gebeuren!) en leuke stoffen zijn binnengebracht. Aan de gulle gevers veel DANK.

We zijn zo enthousiast dat daar filmpjes van zijn gemaakt die u binnenkort via het KOFFIEMAGAZINE  te zien krijgt want er zit veel creativiteit én goedgeefsheid onder ons en daar gaan we zeker de komende tijd volop van genieten.

Kortom, nu woensdag geen HMA-markt en via deze KERKBRIEF houden we u op de hoogte van de volgende datum.
Een hartelijke groet van het HAAKMAARAAN-team

Concerten in de Walburgiskerk
Met inachtneming van de corona-maatregelen organiseert de Stichting Henrick Bader Orgel weer concerten. De stoelen zijn op voldoende afstand van elkaar klaargezet.

De Marktconcerten op de zaterdag vinden niet meer plaats tussen de middag, maar zijn verschoven naar 16.00 uur.

Vanaf 1 augustus zijn de maatregelen verruimd en kan er weer voor de Marktconcerten als vanouds aan de uitgang de collecte voor een vrije gift zijn. Ook de verplichting tot reserveren is per die datum vervallen.

Bij het Marktconcert van zaterdag 15 augustus, 16.00 uur bespeelt Vincent de Ridder het Baderorgel en zingt de sopraan Marleen van Os.

Op zondag 16 augustus, 16.00 uur volgt er een orgelconcert met de veelzijdige Italiaanse organist Manuel Tomadin.
Toegang: 12 €. Voor dit concert is reserveren wenselijk.

Bij het Marktconcert van zaterdag 22 augustus, 16.00 uur bespeelt Diederik Blankesteijn het Baderorgel en zingt Agnes van Laar, sopraan.

Op zondag 23 augustus, 16.00 uur volgt er een concert met de titel Tussen Bach en Händel. Dit wordt verzorgd door The Northern Consort en Vincent van Laar, Baderorgel. Een afwisselend programma met concerten voor orgel en strijkers van Händel en Bach, als mede werken van Bach voor orgelsolo
Toegang: 20 €. Voor dit concert is reserveren wenselijk.

Op onze website baderorgel.nl vindt u verdere bijzonderheden over alle concerten.