PKN
Protestantse Gemeente Zutphen
 
9 juli 9 juli
Vandaag zijn we dan eindelijk vertrokken naar Roemenië. Rond 8 uur reden de auto’s weg bij De Wijngaard. We waren ruim, maar dan ook ruim op tijd op het vliegveld. Daar wouden we de koffers inchecken om maar van die zware dingen af te zijn. Zijn we eindelijk aan de beurt, krijgen we te horen dat we nog een half uur moesten wachten. Ons geduld werd dus al aardig op de proef gesteld. We besloten om maar even een lekker bakje koffie te halen (vooral ik want koffie is leven). Na dit overheerlijke bakje koffie konden we dan eindelijk de koffers inchecken.

Daarna mochten we gezellig met z’n allen door de controle. Nu is het zo dat de meeste mensen die daar werken veel plezier hebben in hun werk. Deze mensen daarentegen keken alsof ze liever ergens anders waren en hun klantvriendelijkheid was ook ver te zoeken, maar goed, we maken er maar het beste van. We zijn er allemaal goed doorgekomen. Misschien zijn een paar mensen hun deo kwijt, maar daar kunnen we ook weer zonder leven.

Helaas hadden we een uur vertraging en moesten we dus nog langer wachten. Gelukkig had iemand het prachtige spel Weerwolven van wakkerdam mee en besloten we dat te gaan spelen. Dit leverde natuurlijk blikken op van mensen die dachten dat we een soort cult waren. Het zag er ook best grappig uit.

op de grond zittend in kring Weerwolven van wakkerdam spelen

Het vliegen was erg leuk, toen we eindelijk in de lucht zaten. Helaas zaten we niet met z’n allen bij elkaar waardoor velen van ons tussen 2 vreemde mensen zaten. Zo zat ik naast een man die overduidelijk zijn deodorant vergeten was die ochtend en naast een vrouw die zich graag meer ruimte toeëigende dan dat ze had. Veel mensen klaagden ook over het gebrek aan beenruimte. Persoonlijk heb ik geen idee waar dit over ging want ik heb nergens last van. Ik had echt ruimte genoeg (voor de mensen die me niet kennen, ik ben 1,57).

op weg naar vliegtuig

puzzelen in vliegtuig

Bij aankomst werden wij opgewacht door Janos die ons met een bus uit het jaar 0 wegbracht naar de kerk. Maar  er is tenminste een bus dus we mogen niet klagen. Bij de kerk werden we opgewacht met een heerlijke maaltijd. Moeders maakt uw zich maar geen zorgen. We worden goed onderhouden hier.

heeerlijke pasta met goulash

Morgen gaan wij de Hongaren voor het eerst ontmoeten. Daar heb ik weer veel zin in. Ik hoop dat ik mensen van 2 jaar geleden nog herken.

Adinde
 
terug
 
 
LAATSTE NIEUWS:
 
Kijk en luister naar kerkdiensten via YouTube
meer
 
Jaarthema 2019-2020 Een goed verhaal
Lees hier meer
 
FILMCAFE
meer
 
Oproep voedselbank
Wie helpt ons en onze  honderden klanten uit de nood ? meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.