PKN
Protestantse Gemeente Zutphen
 
14 juli 14 juli
Vandaag was de beste dag van de week, we mochten namelijk een uur langer uitslapen! Iedereen is erg moe en dit was dus geen overbodige luxe. Na het ontbijt gingen vertrokken wij richting de kerk waar wij iedere ochtend verzamelen, vanaf daar gaan wij richting de klusprojecten.

Vandaag gingen we een dagje uit. Ook wel eens leuk om wat te zien van de omgeving en wat te doen met de hele groep bij elkaar. Rond 10.00 uur vertrokken wij met de bus richting Turda, hier was een zoutmijn die wij gingen bezoeken. Na ongeveer een uur gereden te hebben kwamen wij aan.

zoutmijn: plafond wit van zout

plafond ondergrondse zaal met lijnenspel

Er was een gids die ons meenam de mijn in en er over vertelde. De gids sprak goed Engels en was dus goed te volgen. We mochten zelf ook nog de mijn verkennen. Helemaal beneden was een hele grote ruimte, je kon hier in een reuzenrad, biljarten, tafeltennissen, midgetgolfen, souvenirs kopen of met een bootje varen. Het was wel een raar idee om te bedenken dat dit alles onder in een zoutmijn zit. Het leek meer op een soort pretparkje.

onderin de mijn: reuzenrad

bootjes in de mijn


Eenmaal weer buiten kon je nog even over een soort kleine markt lopen met allerlei souvenirs. Het was eigenlijk de bedoeling dat we na het bezoeken van de zoutmijn gingen zwemmen in een zout bad, maar omdat hier te weinig tijd voor was gingen we met de bus verder.

Een uurtje rijden van de zoutmijn gingen we wandelen in een kloof. Het was erg warm en er was ook een klein riviertje. Niet iedereen had zin om te gaan wandelen en bleef lekker bij het watertje om een beetje af te koelen voor zo ver dat mogelijk was. De anderen gingen mee met de wandeling. Het was een hele leuke wandeling, ondanks dat het heel warm was. Het was wel heel fijn dat we voor het grootste gedeelte in de schaduw liepen. Het pad was niet bepaald recht, heel veel stenen en rotsen. Je moest goed opletten waar je je voeten neer zette, je keek meer naar de grond dan naar het mooie uitzicht. Af en toe moest je toch even stoppen om te kijken hoe mooi het was en om even een foto te maken, natuurlijk ook om even een slokje water te nemen!

kloof

brug in de kloof

paadje tegen de rots

Om 18.00 uur reden we terug naar de kerk om te eten, de jongeren uit Roemenie zijn vandaag ook de hele dag mee geweest en aten ook mee. Het was leuk dat ze mee zijn geweest vandaag! Na het eten was het weer tijd om terug te lopen naar het huis waar wij slapen. Het is fijn dat iedereen dan even zijn eigen ding kan doen en je even lekker kan zitten. Aan het einde van de avond hebben we dag nog even besproken.

Het was een erg leuke dag vandaag!

Jetske
terug
 
 
LAATSTE NIEUWS:
 
Kijk en luister naar kerkdiensten via YouTube
meer
 
Jaarthema 2019-2020 Een goed verhaal
Lees hier meer
 
FILMCAFE
meer
 
Oproep voedselbank
Wie helpt ons en onze  honderden klanten uit de nood ? meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.