Taakgroep Jeugd Taakgroep Jeugd

vader en zoon hand in hand

Wij zijn een kerk voor alle leeftijden. Voor kinderen en jongeren moet in alle facetten van de kerk voldoende ruimte en aan­dacht zijn, jeugdwerk is een zaak van de hele gemeente.

Waarom jeugdwerk

Omdat we jeugd belangrijk vinden en omdat het bovenstaande nog niet altijd van­zelf­sprekend is. De missie van de gemeente voor het jeugdwerk:

Het geven van een plek waar jeugd (kinderen en jongeren) bezig kan zijn met geloven. Dat kan individueel of samen met anderen, al dan niet uit de eigen gemeente en ieder op zijn of haar eigen manier.
Kenmerkend is dat op deze plek de jeugd aandacht en ruimte krijgt om te groeien in het christelijk geloof en om daarbij zelf de verantwoordelijkheid te nemen in kerk en samenleving.

Het jeugdwerk heeft betrekking op kinderen, jongeren, hun ouders of ​verzorgers en de vrijwilligers in het jeugdwerk. De missie richt zich op de eerste twee doelgroepen, maar de laatste twee zijn net zo goed essentieel voor succesvol jeugdwerk. (beleidsplan jeugdwerk, pdf)

Activiteiten

Al onze jeugdwerkactiviteiten staan in de agenda. Ook vind je ze bij elkaar onder Jeugd en Jongeren.

Wie zijn het?
Irma Pijpers
Marike Wijers
Rick Dollekamp
Werner Beldman

Taakgroep Jeugd

De taakgroep is namens de kerkenraad de spil in het jeugd­werk. Ze heeft een coördine­rende en ondersteu­nende functie. Spreekt regelmatig met de leiding van activiteiten, signaleert knelpunten en probeert die mee op te lossen. Twee maal per jaar is er een leuke en inspirerende vrijwilligersavond.

contact: